Se putea evita tragedia? "Ambulanța care l-a transportat pe Ekeng la spital nu era una de intervenție, ci de transport"

11269
1
Se putea evita tragedia?

Articole recomandate

Fotbalistul lui Dinamo, Patrick Ekeng, 26 de ani, s-a prăbușit pe teren în minutul 71 al meciului cu Viitorul. Ekeng a căzut la mijlocul terenului, fără să fie atins de nimeni. Camerunezul a fost transportat de urgență la Spitalul Floreasca și a murit la scurt timp.


Ambulanța prezentă la stadionul Dinamo în momentul în care fotbalistul Patrick Ekeng s-a prăbușit pe teren, vineri seara, era una de transport, nu de intervenție, susțin surse medicale citate de Dolce Sport. 


Surse medicale din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca au afirmat că ambulanța care l-a transportat la spital pe Ekeng nu era una de interventie, ci doar de transport și, implicit, nu era dotată cu aparatura necesară acordării primului ajutor în astfel de situații.

Mai mult, faptul că fotbalistul a ajuns la spital în stop cardiorespirator fără să i se fi efectuat manevre de resuscitare a fost confirmat și de un reprezentant al Spitalului Floreasca în momentul în care a anunțat oficial decesul lui Patrick Ekeng: "Am primit un pacient de 26 de ani care s-a prăbușit pe terenul de sport. A fost adus la noi cu o ambulanță, fără manevre de resuscitare din câte știm. Manevrele au durat aproximativ o oră și 30 de minute și au rămas fără rezultat, iar pacientul a decedat".




Comentează știrea

Mada
7 mai 2016
Dmne

Sunteti prosti :3

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0584 secunde