Simona Amânar: "Gimnastica nu va dezamăgi la Jocurile Olimpice de la Paris"

321
Simona Amânar:

Articole de la același autor

Multipla campioană olimpică, mondială şi europeană la gimnastică artistică Simona Amânar a declarat, vineri, că reprezentantele României nu vor dezamăgi şi vor face tot posibilul pentru a urca pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris.


"Întotdeauna mergem cu speranţe la Jocurile Olimpice. Eu în primul rând îmi doresc ca fetele din echipa României să ajungă sănătoase la Paris, să se califice în finale şi vom vedea mai departe. Să ajungă ele sănătoase şi cu siguranţă gimnastica nu va dezamăgi la Paris. Toată lumea se gândeşte la Sabrina (n.r. - Sabrina Maneca Voinea), dar eu cred că oricare va ajunge într-o finală va avea o şansă la medalie. Important este să aibă exerciţii cât mai valoroase", a spus Amânar.


"Nu ştiu exact ce vine din urmă pentru gimnastica românească. Mă refer la sportive cu rezultate, pentru că rezultate ne dorim toţi. Cu siguranţă vor veni gimnaste din urmă, care sper eu să se califice şi la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Eu spun că în primul rând trebuie să ne calificăm şi după să ne gândim la medalii. E puţin trist, dar trebuie să facem faţă şi să găsim metoda potrivită pentru ca gimnastica românească să ajungă să aibă din nou rezultatele cele mai bune", a adăugat Simona Amânar.


Multipla medaliată olimpică, mondială şi europeană a participat, vineri, la un eveniment în cadrul căruia peste 100 de copii de la 10 şcoli din Bucureşti au sărbătorit Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, alături de mari campioni ai României. Evenimentul organizat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR), în colaborare cu Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS) s-a desfăşurat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 162 din Capitală.


Elevii de la cele zece instituţii de învăţământ au fost iniţiaţi la cinci discipline olimpice, judo, gimnastică, tenis de masă, baschet 3x3 şi scrimă, în cadrul unor ateliere de lucru. Ei au primit informaţii şi indicaţii despre fiecare sport de la marii campioni Otilia Bădescu, Laura Badea, Simona Amânar, Alina Dumitru, Marian Drăgulescu, Ana-Maria Brânză, Roxana Bârlădeanu, Ionela Tîrlea, fiind ajutaţi de un grup de studenţi din cadrul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0009 secunde