"Sirena" din bazinul de la Vilnius! Argint european pentru Rebecca Aimee Diaconescu

19246

Articole de la același autor

Capitala Lituaniei, Vilnius, găzduieşte săptămâna aceasta întrecerile Campionatului European de nataţie pentru juniori, iar „delfinii” tricolori au cucerit deja primele medalii. Rebecca Aimee Diaconescu este în formă şi a urcat pe podium!

Veştile bune curg una după alta în ceea ce o priveşte pe Rebecca Aimee Diaconescu. După ce a aflat că va face parte din echipa olimpică a României la JO de la Paris 2024, tânăra înotătoare legitimată la CSM Constanţa şi-a adjudecat medalia de argint în proba de 200 m liber din cadrul Campionatelor Europene pentru juniori de la Vilnius.

În finală, fiica fostei campioane europene Lorena Diaconescu a fost cronometrată cu timpul de un minut, 58 secunde, 97 sutimi, podiumul fiind completat de două maghiare. Minna Abraham a luat aurul (1:57.52), iar Dora Molnar, bronzul (1:59.45).

La 50 m liber feminin, Rebecca Diaconescu a fost înregistrată cu al zecelea timp din semifinale (25.73) şi este a doua rezervă pentru finală. De asemenea, ea mai poate cuceri o medalia în proba de ştafetă 4x200 m liber, unde este calificată în finală, coechipiere fiindu-i Ana Maria Sibişeanu, Ioana Ştirbu şi Diana Stiger.

Din delegaţia României, fac parte alţi doi înotători de la CSM Constanţa - Brigitta Vass şi Tudor Iordache. Cu timpul de 2:30.86, Brigitta s-a calificat în semifinale la 200 m bras, în timp ce Tudor nu a reuşit să treacă de serii la 200 m spate.

În proba de ştafetă 4x100 m mixt liber, România - în formula Anastasia Bako, Ana Maria Sibişeanu, Tudor Iordache, Andrei Ţapirluie - s-a oprit în serii.

Cea mai bună performanţă din echipa României a obţinut-o însă Vlad Ştefan Mihalache, medaliat cu aur în proba de 200 m fluture. Mai mult, timpul obţinut de proaspătul campion continental - 1:57.42 - este nou record naţional la categoria de vârstă 18 ani. El s-a calificat şi în semifinale la 100 m fluture masculin, aşa că sunt mari şanse de a urca din nou pe podium.

Victorii la biatlon

Prima zi de concurs a adus şi cele dintâi medalii pentru echipa României prezentă la Campionatul European de Biatlon, Triatlon şi Laser Run de la Funchal (Portugalia).

Ion Alexandru a câştigat medalia de aur în concursul de biatlon seniori masculin (12:24.00 min.), iar Alexandra Constantinescu, pe cea de bronz în concursul de biatlon U17 feminin (11:08.09 min).

De asemenea, David Vieru şi Bogdan Vîlcescu s-au clasat pe locurile şapte, respectiv 13, în concursul biatlon U17 masculin, în timp ce Alexandra Constantinescu şi Bogdan Vîlcescu au terminat pe locul patru în concursul de ştafetă mixtă biatlon U17 (timp 10:55.13). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4911 secunde