Prima ediţie a Campionatelor Europene de înot în ape îngheţate, la Oradea

580
Prima ediţie a Campionatelor Europene de înot în ape îngheţate, la Oradea - inot-gheata-1704897365.jpg

Articole de la același autor

Prima ediţie a Campionatelor Europene de înot în ape îngheţate va avea loc la Oradea, în perioada 1-4 februarie, fiind organizată de Asociaţia Internaţională de Înot în Ape Îngheţate (International Ice Swimming Association - IISA), Primăria Oradea şi Clubul Sportiv Municipal Oradea.

„Campionatul va avea loc în bazinul olimpic în aer liber, din Parcul Brătianu. Competiţiile se vor desfăşura în apă cu o temperatură sub 5 grade Celsius, fără costum de protecţie, doar cască, ochelari şi slip. Vor concura peste 300 de sportivi din 27 de ţări, fiind înscrişi până aseară 316 sportivi, 111 la feminin şi 205 masculin. Înscrierile se pot face până pe 12 ianuarie. Aceştia vor concura, în 2, 3 şi 4 februarie, în mai multe probe şi pe categorii de vârstă, de la juniori, 15 ani, până la 60 plus”, a declarat înotătorul şi antrenorul orădean Ovidiu Tirla, campion mondial în anul 2022 şi membru în echipa de organizare.

Potrivit acestuia, Campionatele Europene de înot în ape îngheţate vor cuprinde probe de înot clasic, pornind de la probele scurte, de 50 metri, în cele patru procedee cunoscute (liber, spate, bras, fluture), 100 m în cele patru procedee, 250 m liber, 500 m liber şi 1.000 m stil liber.

„Cei mai rezistenţi şi cei mai curajoşi înotători în ape îngheţate înoată distanţele lungi. Vom avea o echipă de peste 30 de arbitri, iar supervizorul competiţiei va fi un francez care este şi în echipa de arbitri a Jocurilor Olimpice de la Paris. Va fi un concurs complex, la standarde foarte înalte. Sperăm ca vremea să ţină cu noi, adică să nu fie cald, cum a fost de Crăciun şi să nu avem averse”, a precizat Ovidiu Tirla.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7647 secunde