Sport și sănătate. Alin Larion: "Șansa de a trăi mai bine!"

265
Sport și sănătate. Alin Larion:

Articole recomandate

Prof. univ. dr. Alin Larion, de la Universitatea "Ovidius" Constanța, Facultatea de Educație Fizică și Sport, care deține totodată funcția de președinte al Federației Române Sportul pentru Toți, admite că în mediul universitar se observă un declin al participării studenților la activitățile fizice. 


A crescut numărul studenților supraponderali care vin la facultate, iar acest fapt indică valorile și însușirile următoarelor generații. Exemplul care ilustrează perfect realitatea din Romania este procentajul scăzut - de 7,5% - al persoanelor care desfășoară în timpul liber activitate fizică de cel puțin două ore și jumătate pe săptămână. 


În opinia lui Alin Larion, o țară model la capitolul sport este Coreea de Sud, vizita sa în Seul demonstrând că sportul poate fi valorificat și altfel. Piste pentru bicicliști, parcuri amenajate adecvat activităților sportive, dar și oameni care prioritizează timpul liber întrebuințat cu folos, toate acestea impresionează, dar și motivează să ne preocupăm de sănătatea noastră fizică. 
"A face mișcare și a fi pregătit tot timpul este oportunitatea noastră de a trăi mai bine, șansa de a nu avea probleme de vedere, de locomoție, de articulații, asta înseamnă sportul de masă", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Alin Larion. 
O soluție prielnică în acest context este să utilizăm resursa naturală care ne stă tuturor la dispoziție - marea. Mersul pe malul mării este o formă de activitate fizică accesibilă tuturor, fiind sigur și simplu, nu are nevoie de practică, iar beneficiile pentru sănătate sunt numeroase. 


"Este foarte important mersul, pentru că prin mers pe malul mării, la orele dimineții, suntem influențați de aerul curat, iar presiunea creează senzația situării la altitudini montane de peste 1.000-1.500 metri", explică Alin Larion. 
Madlena CĂLUGĂREANU


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7149 secunde