Liga I la fotbal, play-out

Spre baraj! FC Viitorul pierde cu Dinamo şi îşi complică situaţia

323
Spre baraj! FC Viitorul pierde cu Dinamo şi îşi complică situaţia - spre2-1620056119.jpg

Articole de la același autor

După victoria (3-0) dătătoare de speranţe cu Poli Iaşi, în deplasare, FC Viitorul a pierdut, din păcate, cu scorul de 1-2 (0-0), meciul cu Dinamo Bucureşti, susţinut pe stadionul „Central” al Academiei Hagi de la Ovidiu, în cadrul etapei a cincea a play-out-ului Ligii I la fotbal.

Fără şase jucători importanţi - Ghiță, Dussaut, Casap, Josemi, Ely, Gaztanaga, accidentaţi sau în refacere -, echipa constănţeană a făcut un joc modest, iar după o primă repriză albă, au apărut şi ocaziile de gol. Dinamo ar fi putut deschide scorul în min. 50, când Andreas Mihaiu a ratat din poziţie singur cu portarul Valentin Cojocaru. Inevitabilul s-a produs 12 minute mai târziu, când suedezul Jonathan Morsay a trimis balonul în poartă, aceasta fiind prima sa reuşită în Liga I.

Viitorul a alergat mult după egalare, David Babunski (min. 66) a nimerit bara, dar golul a căzut tot în poarta lui Cojocaru. Spaniolul Raul Albentosa, aflat la rându-i la primul gol în campionatul României, a majorat diferenţa la 2-0 în min. 74, iar soarta partidei era decisă. Până la final, după ratarea lui Boboc (min. 83), gazdele au reuşit doar să reducă din handicap, prin brazilianul Jo Santos (min. 88).

FC Viitorul (antrenor Cătălin Anghel): Cojocaru, Benzar, Mladen, Dobrosavlevici (min. 78, Chițu), Marquinhos (min. 46, Grameni), Matei (min. 69, Grădinaru), Artean, Boboc, Ganea (min. 57, Jo Santos), Tsoumou, Ciobanu (min. 57, Babunski).

În urma acestui insucces, FC Viitorul şi-a complicat mult situaţia. Echipa constănţeană ocupă în clasament locul şapte, cu 22 de puncte, şi, dacă nu va avansa în rundele următoare, va disputa în cel mai fericit caz barajul pentru evitarea retrogradării. În schimb, cele trei puncte cucerite la Ovidiu sunt de aur pentru Dinamo, care a ajuns la o „zestre” de 21 de puncte, ocupă locul opt în clasament şi speră justificat la menţinerea în Liga I.

Etapa viitoare, miercuri, 5 mai, de la ora 14.15, FC Viitorul va juca, în deplasare, cu FC Hermannstadt (locul nouă, 19 puncte). Va fi un meci pe viaţă şi pe moarte, echipa care va pierde având mari şanse de a retrograda direct!

XXX

În cadrul ultimei runde a Ligii a III-a la fotbal, Seria a III-a, FC Viitorul II a întâlnit, în deplasare, pe ACSM Oltenița, echipa constănțeană impunându-se cu scorul de 7-2 (4-1).

Golurile Viitorului II au fost înscrise de Florian Haită (min. 16), Andrei Vîlea (min. 17, 29, 38), Ștefan Bodişteanu (min. 59), Alex Georgescu (min. 62 - penalty) și Alexi Pitu (min. 87).

Iată şi rezultatele înregistrate în celelalte partide ale etapei a 18-a: Recolta Gh. Doja - Mostiștea Ulmu 1-1, Gloria Albești - Axiopolis Cernavodă 4-3, SC Popești Leordeni - Agricola Borcea 2-1, Înainte Modelu - CS Afumați 1-3. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
Stire din Sport : Liga 2 / FC Farul învinge în deplasare
Pagina a fost generata in 0.5372 secunde