Suat Ibraim: "Boxul românesc, în cădere liberă!"

281
Suat Ibraim:

Articole de la același autor

Pugilismul românesc a fost o prezență fantomatică la Jocurile Olimpice de la Rio, desfășurate luna trecută. Țara noastră a avut un singur reprezentant, pe Mihai Nistor, care a ieșit rapid din competiție, însă această contraperformanță este, în opinia fostului arbitru de box constănțean Suat Ibraim, una explicabilă.

"Au fost persoane care s-au arătat dezamăgite de prestația lui Nistor. Însă nu trebuie să ne surprindă faptul că nu am contat absolut deloc în lupta pentru medalii. Boxul românesc este într-o cădere liberă, la fel ca, de altfel, întreg sportul românesc. Nu există o strategie de dezvoltare, nu există investiții, iar în aceste condiții nu poți emite pretenții. Sunt convins că sportivul s-a pregătit, și-a dorit mult să câștige, dar atât a putut. Vremurile în care boxerii români se băteau de la egal la egal cu rușii, cubanezii sau americanii sunt de mult apuse și nu cred că se vor mai întoarce prea curând", a declarat, pentru "Cuget Liber", Suat Ibraim.

La JO de la Rio 2016, Mihai Nistor a fost învins de iordanianul Hussein Iashaish, în optimile de finală ale categoriei +91 kg, la capătul unei partide în care arbitrii au dat o decizie controversată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4683 secunde