Tenis / România are cei mai mulți sportivi calificați la Tennis Europe Junior Masters de la Monte Carlo

141
Tenis / România are cei mai mulți sportivi calificați la Tennis Europe Junior Masters de la Monte Carlo - 1-1665490340.jpg

Articole de la același autor

Șase sportivi din România au fost confirmați ca fiind calificați pentru ediția 2022 a prestigioasei competiții Tennis Europe Junior Masters de la Monte Carlo, pe baza celui mai recent clasament Race to the Masters. Aceștia sunt Matei Todoran (băieți, 14 ani), Maia Ilinca Burcescu (fete, 14 ani), Gabriel Ghețu (băieți, 16 ani), Diana Ioana Simionescu, Alexia loana Tatu și Andrada Ekaterina Komarov (toate trei la categoria fete, 16 ani), informează Federaţia Română de Tenis.

Tenis Europa Junior Masters din acest an va avea loc, în perioada 26 - 28 octombrie, la Monte Carlo, Monaco.

Jucătorii eligibili pentru această competiție sunt câștigătorul și finalistul de la Campionatele Europene de juniori din 2022 și cei mai buni șase băieți și fete clasați în Europa dintre ambele categorii de vârstă Under 14 și 16 ani.

Primii opt băieți și fete din Europa cu vârsta de 14 și 16 ani și sub acestea vor fi primiți pentru al doilea an de Federația Monegască de Tenis pentru competiția de elită de final de sezon.

La Masters vor fi reprezentate 18 națiuni, România aflându-se în fruntea listei cu şase sportivi calificați, în timp ce Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Ungaria, Italia, Monaco, Norvegia, Serbia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia și Ucraina au unul sau mai mulți jucători pregătiți să concureze.

Tennis Europe Junior Masters de la Monte-Carlo, care are acoperire media mondială și este văzut ca evenimentul de cercetare pentru viitoarele vedete, va fi transmis în direct și difuzat la televiziunea națională monegască. De asemenea, Tennis Europe va găzdui un eveniment pentru școli de juniori în asociere cu ATP, WTA și ITF, precum și alte evenimente secundare planificate pe parcursul săptămânii.

Foştii lideri mondiali Kim Clijsters și Rafael Nadal și-au încheiat cele mai bune sezoane pe circuitul Under 14, câștigând evenimentul în 1997, respectiv, 2000, în timp ce jucători precum Andy Murray, Alexander Zverev, Simona Halep și Belinda Bencic sunt foști medaliați.

Foto: Facebook / Monte Carlo Country Club 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0255 secunde