Titlurile naţionale de campioni ai României la şah clasic se vor decerna la Eforie Nord

1331
Titlurile naţionale de campioni ai României la şah clasic se vor decerna la Eforie Nord - 1-1645706800.jpg

Articole de la același autor

Laureaţii ediţiei 2022 a Campionatelor Naţionale de şah clasic ale României se vor stabili la malul Mării Negre. Aflată în plină desfăşurare, la Eforie Nord, competiţia este dotată cu un fond de premiere record: 100.000 de lei! Runda finală este programată duminică, 27 februarie.

Organizate de Federaţia Română de Şah, Campionatele Naţionale au trecut în a doua jumătate, iar lupta la vârf a început să se ascută.

Performera momentului este campioana de anul trecut, Alessia Ciolacu, singura care a reuşit până acum cinci victorii din cinci runde. În runda a şasea, ea o va avea în faţă pe a doua clasată, Miruna Lehaci, nimeni alta decât buna ei prietenă.

Lupta pentru podium este însă departe de a se fi încheiat, alte şahiste aşteptând „la cotitură” un pas greşit din partea fruntaşelor, informează Federaţia Română de Şah.

În competiţia masculină, cu un total de 4,5 puncte, noul lider este Mircea Pârligras, după o victorie fără controverse de această dată în faţa lui Ciprian Nanu. Patru jucători stau la doar jumătate de punct de Mircea Pârligras: Marius Manolache, cel care îi va fi adversar în runda a şasea, Constantin Lupulescu şi Ciprian Nanu, care se întâlnesc în partidă direct, şi Tibi Georgescu.

După încheierea Campionatelor Naţionale de şah clasic de la Eforie Nord, sportivii nu vor avea prea mult timp de odihnă, pentru că o nouă competiţie importantă se întrezăreşte la orizont.

Primăvara aduce cu sine Campionatele Naţionale de şah rapid, blitz şi dezlegări, programate, în perioada 11-13 martie, la Bucureşti. Fondul de premiere este în valoare de 30.000 de lei, iar înscrierile la turneu, precum şi rezervările la cazare se fac până în data de 8 martie.

XXX

Veteranul şahului constănţean, Ion Lungu, va fi omagiat, duminică, 6 martie, printr-un turneu care va avea loc la magazinul Tomis din Constanţa.

Pot participa la această competiţie toţi pasionaţii sportului minţii, indiferent de vârstă, sex, naţionalitate sau categorie sportivă. Singura condiţie este să fie legitimaţi la un club afiliat la Federaţia Română de Şah.

„Ion Lungu, cunoscut ca «Baronul» în lumea şahului, a fost un mare promotor constănţean al acestui sport, ajutând mulţi juniori care sperăm să fie prezenţi acum la masa de joc”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele CS Sissa, Antonio Ruşa.

Ajuns la ediţia cu numărul patru, Memorialul „Ion Lungu” este organizat de CS Sissa Contanţa, în parteneriat cu ACS Rocada Mare Năvodari. Întrecerile vor fi găzduite de sala amenajată la etajul trei al magazinului Tomis. Ora de start: 9.45. Se va juca în sistem Open, iar fondul de premiere este de 1.000 lei + 100% din taxele de participare. Se vor juca şapte runde în sistem elveţian, la 10 min + 2 sec. bonus/mutare. Criteriul de departajare este Bucholz. Concursul va conta pentru calculul CIV şi ELO la şah rapid, arbitru fiind desemnat Daniel Panainte.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Şah

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4627 secunde