Preşedintele FRH, Constantin Din, declaraţii la Constanţa:

"Trebuie să le oferim spectacol celor care vin la handbal"

1143

Articole de la același autor

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Constantin Din, a fost prezent, week-end-ul trecut, la Constanţa, pentru a urmări la faţa locului partidele din cadrul Final Four-ului Cupei României la handbal masculin, turneu găzduit de Sala Sporturilor. La invitaţia sa, fostul preşedinte FRH Cristian Gaţu a oferit premiile speciale.

„Vreau să îi mulţumesc echipei de la Constanţa pentru organizarea acestui turneu. Una peste alta, a fost o competiţie reuşită şi sper să o îmbunătăţim în sezonul următor. Trebuie să le oferim spectacol celor care vin la handbal. Îmi doresc să creăm o emulaţie puternică în jurul handbalului, pentru a atrage copiii şi tinerii să practice acest sport”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului constănţean, preşedintele Constantin Din.

Ediţia de anul acesta a fost una dintre cele mai tari din istoria Final Four-ului Cupei României, cu meciuri dramatice, decise în ultimele secunde sau chiar în prelungiri. După două thriller-uri oferite de HC Dobrogea Sud (22-25, după prelungiri, în semifinala cu CSA Steaua Bucureşti, şi 22-20 cu CS Minaur Baia Mare, în finala mică), nici finala mare nu a făcut excepţie. La capătul a 60 de minute intense, CS Dinamo Bucureşti a învins pe Steaua la limită, scor 24-23 (13-16), şi a reuşit să-şi păstreze trofeul, pe care îl câştigase anul trecut, într-o finală contra Dobrogei Sud.

Căpitanul lui Dinamo, Vali Ghionea, şi-a trecut în palmares un nou trofeu la Constanţa, după eventul reuşit în 2011, pe vremea când apăra culorile multiplei campioane HCM.

„A fost un meci dramatic, ne aşteptam la acest lucru, pentru că am jucat cu Steaua şi în urmă cu trei zile. Mai ales în derby-uri, întotdeauna se întâmplă aşa, să fie meciuri complicate. Organizarea a fost bună, aici la Constanţa. Ne-am bucurat şi noi, ca jucători, dar cred că şi publicul, de un turneu în care s-a jucat handbal de calitate”, a spus căpitanul lui Dinamo.

Iată-i şi pe câştigătorii trofeelor individuale oferite de Federaţia Română de Handbal: Dragoş Hanţaru (Steaua) - MVP-ul turneului, Adrian Mihalcea (Steaua) - golgheter, Ionuţ Iancu (Steaua) - cel mai bun portar, Robert Militaru (Dinamo) - cel mai bun apărător.

XXX

Antrenorul HC Dobrogea Sud, George Buricea, a avut parte de o surpriză din partea conducătorilor clubului, Ionuţ Stănescu şi Laurenţiu Toma, care au vrut neapărat să marcheze retragerea sa din cariera de jucător şi preluarea postului de antrenor principal.

Coechipierii săi de-o viaţă i-au oferit un tricou cu numărul 77, purtat de Buricea de-a lungul carierei. Primul 7 format din poze făcute în perioada HCM, iar al doilea din poze realizate în anii HCDS.

Foto: Facebook / FRH - Federaţia Română de Handbal

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4662 secunde