Preliminariile FIBA Women's EuroBasket 2023

Trei baschetbaliste de la CSM Constanţa, convocate la naţionala României

118
Trei baschetbaliste de la CSM Constanţa, convocate la naţionala României - 11-1666703479.jpg

Articole de la același autor

După o pauză de un an, calificările pentru FIBA Women's EuroBasket 2023 revin în calendarul baschetbalistic internaţional, odată cu „fereastra” din luna noiembrie. Repartizată în Grupa C, alături de Spania, Ungaria şi Islanda, naţionala feminină de baschet a României va înfrunta, toamna aceasta, reprezentativele Ungariei (pe 24 noiembrie, la Timişoara) şi Islandei (pe 27 noiembrie, la Reykjavik).

Tricolorele vor începe pregătirea pentru aceste două partide în data de 19 noiembrie, la Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timişoara, selecţionerul Dan Calancea convocând pentru această „dublă” 13 jucătoare, trei dintre acestea fiind legitimate la CSM Constanţa: Alina Podar, Bianca Fota şi Dora Ardelean.

XXX

De asemenea, baschetbalistul Jakob Cebasek, de la CSM Constanţa, a fost convocat la naţionala Sloveniei. El se va alătura lotului ţării sale în perioada 6-15 noiembrie, atunci când e programată penultima „fereastră” din faza calificărilor, în care Slovenia va întâlni Israelul, în deplasare.

Ambele echipe au nevoie de victorie pentru a rămâne în „cărţile” calificării pentru FIBA Basketball World Cup 2023 în aceste runde de calificări, returul fiind programat în luna februarie 2023.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Baschet

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9019 secunde