Un nou transfer la HC Dobrogea Sud. Centrul Andrei Drăgan, "delfin" cu acte-n regulă

240
Un nou transfer la HC Dobrogea Sud. Centrul Andrei Drăgan,

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud continuă campania de transferuri, în vederea noii stagiuni, în care va lupta pe trei fronturi: campionat, Cupa României şi cupele europene.

După ce şi-a asigurat serviciile portarului Vlad Rusu, conducerea clubului constănţean a anunţat că a semnat contractul şi cu un al doilea jucător, centrul Andrei Drăgan. Jucător cu talie bună - 1,90 metri şi 90 kilograme -, el poate evolua atât centru, cât şi inter stânga.

„Mizăm pe handbalişti tineri, de perspectivă, iar talentatul coordonator de joc venit de la CSM Focşani se înscrie în această categorie.

Focşaniul a avut unul dintre cele mai bune sezoane de până acum, învingând Turda, remizând cu Baia Mare şi pierzând la un singur gol cu noi. Pusesem ochii pe Drăgan dinainte, dar în acest retur ne-a convins că e potrivit să îmbrace tricoul nostru, iar faptul că nici nu a împlinit 23 de ani spune multe despre proiectul HCDS, continuitatea şi obiectivele unui club care îmbină experienţa unor jucători consacraţi cu tinereţea altor jucători de viitor”, au transmis reprezentanţii HC Dobrogea Sud.

Andrei Drăgan va împlini vârsta de 23 de ani în data de 6 iulie, însă are deja o experienţă de câteva sezoane în Liga Naţională. În ultimele sezoane, a jucat pentru Ştiinţa Bacău, CSM Bacău, Dunărea Călăraşi şi CSM Focşani. Cu echipa vrânceană, a evoluat în EHF European Cup, chiar în stagiunea recent încheiată, inclusiv împotriva formaţiei care avea să câştige trofeul, Naerbo, în optimile de finală ale competiţiei.

Andrei Drăgan a avut evoluţii bune şi împotriva echipei constănţene. A marcat patru goluri la meciul de la Sala Sporturilor, în tur, şi a fost unul dintre cei care le-au dat mari bătăi de cap „delfinilor” în retur, cu două goluri înscrise în ultimele cinci minute ale thriller-ului câştigat de Constanţa, scor 26-25.

Cu echipa antrenată de Dalibor Cutura, a încheiat sezonul pe locul şase în Liga Naţională.

Aflaţi momentan în vacanţă, „delfinii” se vor reuni, în data de 15 iulie, sub comanda antrenorului George Buricea şi vor pleca apoi într-un cantonament în Slovenia. Primul meci oficial va fi la sfârşitul lunii august, în noua ediţie a Ligii Naţionale, iar în cupele continentale, HC Dobrogea Sud va evolua în EHF European League.

XXX

Federaţia Română de Handbal organizează, în zilele de 10 şi 11 iunie, la Râmnicu Vâlcea, cursul anual destinat perfecţionării antrenorilor. Accesul la curs este permis exclusiv tehnicienilor care activează la echipe de senioare/seniori.

Sorin MIHALACHE

Foto: Handbal Club Dobrogea Sud

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.412 secunde