Divizia A1 la volei masculin, etapa a 13-a

Voleibaliştii constănţeni au câştigat pe terenul Unirii Dej. „Am arătat maturitate!”

125
Voleibaliştii constănţeni au câştigat pe terenul Unirii Dej. „Am arătat maturitate!” - 1-1674389398.jpg
Voleibaliştii de la CSM Constanţa au făcut legea în Ardeal! Sâmbătă, în etapa a 13-a a Diviziei A1, echipa antrenată de Florin Voinea şi Răzvan Parpală s-a impus, cu scorul de 3-0 (25-22, 30-28, 25-23), în deplasare, în faţa celor de la CS Unirea Deja, bifând astfel cel de-al şaptelea succes al stagiunii.

Misiunea constănţenilor nu a fost însă deloc una simplă. Gazdele s-au agăţat de fiecare minge, finalurile de set fiind incendiare. Plusul de valoare al Constanţei a fost evident în situaţiile limită, mai ales în setul al doilea, în care s-a ajuns la „borna” celor 30 de puncte.

Argentinianul Valentino Vidoni a fost principalul realizator, cu 23 de puncte (22 de atacuri câştigătoare), sud-americanul reuşind şi 25 de preluări (52% pozitive, 28% excelente). Prezenţa nou-venitului Milutin Nejic la fileu este tot mai consistentă, sârbul trecându-şi în cont 14 puncte (12 atacuri câştigătoare, 56% preluări pozitive, 19% excelente).

Au mai evoluat: Andrei Druţă (12 p), Tevin St Jean (Santa Lucia; 6 p), Andrei Grigore (5 p), argentinianul Federico Arquez (1 p), Victor Asmarandei (1 p), George Gavriz - libero, Cosmin Ghimeş.

„Ştiam că la Dej va fi un meci echilibrat, ştiam posibilităţile lor, dar ne-am luat toate măsurile, am pregătit foarte bine acest joc şi mă bucur foarte mult că echipa a arătat maturitate. Am gestionat foarte bine situaţiile de joc şi asta a făcut diferenţa mai ales pe finalurile de set”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul Florin Voinea.

Alte rezultate ale rundei: SCM U Craiova - CSA Steaua Bucureşti 0-3, CS Rapid Bucureşti - CSU Ştiinţa Bucureşti 3-0, SCM Zalău - CS Ştiinţa Explorări Baia Mare 3-2, CS U Cluj - CSM Suceava 3-0.

Etapa a 13-a a DA 1 a fost una specială. Pentru prima oară în istoria voleiului românesc, la o partidă de campionat, cea dintre CS Arcada Galaţi şi CS Dinamo Bucureşti, s-a folosit sistemul challenge.

XXX

Naţionala masculină de volei juniori U17 a României a trecut fără emoţii, cu scorul de 3-0 (25-16, 25-13, 25-14), de reprezentativa similară a Angliei, într-o partidă disputată la Sofia (Bulgaria), şi va disputa meciul pentru locul cinci la turneul zonal de calificare la Campionatul European, în care adversară este Turcia.

Cu 12 puncte, Patrick Verdeş a fost cel mai bun marcator al formaţiei antrenate de constănţeanul Răzvan Parpală.

Foto: Facebook / CSM Constanţa Volei / CS Unirea Dej

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2788 secunde