"Ziua de bronz" pentru aerobicii tricolori la Jocurile Mondiale de la Birmingham

167

Articole de la același autor

În prezenţa preşedintelui Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, care a onorat competiţia, românii de la gimnastică aerobică au urcat din nou pe podium la Jocurile Mondiale de la Birmingham (Alabama; Statele Unite ale Americii).

Sportivii antrenaţi de Maria Fumea şi Mădălina Cioveie, debutanţi - cu excepţia lui Gabriel Bocşer, de la CS Farul Constanţa - la Jocurile Mondiale, continuă tradiţia începută în 2001 şi se întorc cu medalii de la una din cele mai importante competiţii ale gimnasticii aerobice.

După argintul cucerit la aerobic dance, sportivii români şi-au mai trecut în palmares încă două medalii la Jocurile Mondiale din SUA: bronz în proba de grup şi tot bronz în proba de trio.

În calificări, grupul României, alcătuit din Gabriel Bocşer, Daniel Ţavoc, Leonard Manta, Mihai Alin Popa, toţi de la CS Farul Constanţa, Antonio Surdu, de la CSS 1 Constanţa, şi Darius Branda, a întrunit cel de-al doilea punctaj (20.200), terminând după grupul Ungariei (20.722), dar înaintea celor al Italiei şi Finlandei, care au completat lista finaliştilor.

În ultimul act, ierarhiile aveau însă să fie răsturnate. Astfel, Italia a venit tare din urmă şi şi-a adjudecat medalia de aur (20.433), Ungaria a coborât pe poziţia secundă (20.272), în timp ce România a ocupat ultima treaptă a podiumului (20.000).

În schimb, la trio, clasamentul şi chiar punctajele (cu o uşoară scădere doar în cazul Italiei!) din calificări aveau să se păstreze şi în finală. România, în componenţa Gabriel Bocşer, Daniel Ţavoc, de la CS Farul, şi Miruna Iordache, a intrat în posesia medaliei de bronz, exerciţiul tricolorilor fiind notat cu 20.288. Aurul a mers în Ungaria (20.977), în timp ce argintul, în Italia (20.583; 20.533 în calificări).

La gimnastică ritmică, Annaeliese Drăgan a terminat pe locul şase în finala de la minge.

XXX

Gimnaştii sunt însoţiţi de antrenoarea Mădălina Cioveie, asistenta medicală Petra Teleman şi de arbitrele Alina Drăgan şi Cristiana Spînu, ultima de la CS Farul Constanţa. Şefa delegaţiei este Maria Fumea, membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

Federaţia Internaţională de Gimnastică include Jocurile Mondiale în aceeaşi grupă valorică cu Campionatele Mondiale, Jocurile Olimpice de Tineret, Jocurile Continentale, Campionatele Continentale şi Cupele Mondiale. Competiţia are loc la un an după Jocurile Olimpice.

Calificările au avut loc anul trecut, la Campionatele Mondiale, doar primii şase clasaţi obţinând biletele pentru concursul din SUA. România, Italia şi Ungaria sunt singurele ţări cu reprezentanţi în toate cele patru probe.

Pentru Gabriel Bocşer, este a doua participare la Jocurile Mondiale. În 2017, sportivul Farului a cucerit medalia de argint în proba de grup, alături de Andreea Bogati, Dacian Barna, Marian Broţei şi Lucian Săvulescu.

Sorin MIHALACHE

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1418 secunde