Decizie istorică. Ce va putea face Google de acum

232
Decizie istorică. Ce va putea face Google de acum - googleplex-1461068452.jpg

Articole recomandate

Google va putea continua proiectul de realizare a unei imense biblioteci online, după ce Curtea Supremă a SUA a respins recursul unor scriitori care apreciau că inițiativa Google Books le încalcă drepturile de autor, informează știrileprotv.ro.


Cea mai importantă instanță a SUA a respins recursul sindicatului american al autorilor (Authors Guild) care făcuse apel la o precedentă decizie în justiție. Anterior, deși justiția americană dăduse deja dreptate Google, încă din 2013, mai mulți scriitori au dat în judecată compania, contestând informatizarea unor cărți fără consimțământul lor.

Fără a menționa explicit Google în sentință Curtea Supremă a permis acestora să continue proiectul de digitalizare a cărților.

În această bătălie juridică ce durează de mai bine de un deceniu, scriitorii apreciază că Google scanează ilegal milioane de cărți, fără să le plătească drepturi de autor.

Decizia luată de judecătorul federal consideră în schimb că proiectul Google Books, instrument de căutare care permite vizualizarea unor fragmente din cărți, permite o "utilizare echitabilă", reglementată de legea americană privind drepturile de autor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3311 secunde