Steve Wozniak: Pericolele cibernetice sunt cele mai grave amenințări de la bomba atomică încoace

208
Steve Wozniak: Pericolele cibernetice sunt cele mai grave amenințări de la bomba atomică încoace - stevewozniak-1461336954.jpg

Articole recomandate

De la bomba atomică încoace, amenințările cibernetice reprezintă cel mai grav pericol cu care se confruntă omenirea, anunțul fiind făcut de Steve Wozniak, cofondator al companiei Apple, într-un interviu acordat unei televiziuni australiene, transmite ibtimes.co.uk.

Acesta a mai spus că oamenii simt frică și intră în panică la fel ca la amenințarea nucleară din perioada Războiului Rece.

"În tinerețea mea, ne era frică de bomba atomică. Ne întorceam de la școală și din fiecare colț de stradă pornea câte o sirenă care simula o alarmă. Au fost niște zile de frică incredibilă. Iar acum ne temem de atacuri cibernetice și de hackeri. Oare care va fi următoarea frică? (...) Pot ei oare să preia controlul asupra sistemului de distribuție a energiei electrice? Pot să oprească internetul? Cât de departe ar merge? Și (această frică) devine, an după an, din ce în ce mai puternică. Situația nu evoluează spre mai bine, totul devine din ce în ce mai rău", a declarat acesta.

Steve Wozniak a lucrat împreună cu Steve Jobs în perioada anilor 1970 pentru dezvoltarea primelor computere personale Apple.

"Ce ar fi dacă FBI-ul ar putea să bată la ușa oricărei companii, oricând va avea chef și să-i ceară respectivei companii să-și modifice anumite produse? Nu cred că ar fi corect. Ce dacă FBI nu poate pătrunde într-un telefon? Ei tot dispun de toate înregistrările convorbirilor de pe acel telefon. În acest caz recent ei dispuneau de toate înregistrările convorbirilor direct de la compania de telefonie, fiecare mesaj SMS trimis sau primit și lista de apeluri telefonice. Și cu toate acestea, ei tot doresc să poată pătrunde într-un telefon. Dacă FBI poate trece de sistemul de securitate al unui telefon, atunci și hackerii vor putea face același lucru", a mai spus acesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4952 secunde