Specialiștii Autorității Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) avertizează asupra consumului alimentelor care au trecut printr-un proces de prelucrare, care conțin cel puțin zece nitrozamine, compuşi care se pot f ...
Dacă te-ai gândit vreodată cât de sănătoase sunt mezelurile sau câte ar trebui să mănânci cât să nu îți afecteze sănătatea, iată răspunsul, potrivit GândulSpecialiștii susțin că cinci sute de grame de carne roșie pe săpt ...
Toţi ştim că alimentele procesate sunt dăunătoare, dar cu toate acestea, continuăm să le consumăm. Dintre toate, specialiştii spun că mezelurile sunt cele mai nocive, deoarece amestecul din care sunt făcute conţine o can ...
ANSVSA a anunțat miercuri, 23 martie, retragea de la vânzare a unui lot de salam de porc din magazinele alimentare. Motivul rechemării este prezența unui corp străin de natura metalică., citează Realitatea.net"Vă informă ...
Toți știm că alimentele procesate sunt dăunătoare, dar cu toate acestea, continuăm să le consumăm. Dintre toate, specialiștii spun că mezelurile sunt cele mai nocive, deoarece amestecul din care sunt făcute conține o can ...
Organizația Mondiala a Sănătății a publicat un raport cu scopul de a lansa un semnal de alarma în privința consumului cărnii procesate și a celei roșii, care, potrivit specialiștilor, ar fi la fel de cancerigene ca și fu ...
Organizația Mondială a Sănătății a plasat carnea procesată în grupul 1 de risc, alături de tutun, azbest și gaze de eșapament. Paradoxal, nici nu recomandă vegetarianismul, carnea fiind o sursă importantă de proteine, vi ...
Sărbătorile românilor nu ar fi sărbători dacă nu ar avea carne de masă. Că este porc, că este mușchiuleț de vită sau un ditamai curcanul, românii sunt mari amatori de preparate din carne. Iar marile magazine, măcelăriile ...
O rețetă din anii `60 de crenvurști arăta că la o sută de kilograme de carne se foloseau 70 de kilograme de carne de pui calitatea I, 30 de kilograme de slănină, 50 de grame de piper, 30 de grame de nucșoară, boia și ust ...
Economia constănțeană trăiește, de ani buni, prin plămânii câtorva afaceri de succes, mari companii care au răzbit chiar și în timpuri de criză economică, consolidându-și rolul în piața locală, românească, cât și interna ...
Mezelurile de pe piața românească au ajuns să fie un adevărat pericol pentru sănătate. Costel Stanciu, președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor, atrage atenția că preparatele din carne de pe piață, în spec ...
Medicii spun că preparatele din carne, în special mezelurile care se găsesc în comerț, nu sunt recomandate în alimentația copiilor. Însă, cu toate acestea, specialiștii atrag atenția că tot mai mulți părinți ignoră acest ...
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a derulat, în trimestrul al doilea 2013, numeroase controale privind calitatea, modul de comercializare și de etichetare a produselor din carne existente la comercial ...
Un incendiu puternic a izbucnit marți dimineață la un depozit de aproximativ 2.000 de metri pătrați de pe Șoseaua de Centură a Capitalei, care aparține unei fabrici de mezeluri, a declarat pentru Mediafax purtătorul de c ...
Statisticile arată că 2012 a fost un an dezastruos pentru industria cărnii din România, scăderea cifrei de afaceri și a vânzărilor fiind amețitoare. Criza a fost resimțită inclusiv de marile companii de profil, care au f ...
Producătorii de preparate din carne intenționează să majoreze prețurile, până la Crăciun, cu 10%, din cauza scumpirii materiei prime, utilităților și combustibililor, a declarat joi, într-o conferință de presă, Radu Timi ...
Copiii nu ar trebui să mănânce mezeluri înainte să împlinească zece ani, atrage atenția Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. "Părerea mea este că niciun copil nu ar trebui să mănânce ...
---- Publicitate ----
Cele mai accesate ştiri
Cuget Liber (https://cugetliber.ro/) folosește cookies pentru a imbunătăți experiența utilizatoriilor noștri. Află mai multe sau Sunt de acord