Coreea de Nord califică noile sancțiuni impuse de ONU drept 'un act de război'

de Cuget Liber Duminică, 24 Decembrie 2017 115
Coreea de Nord a calificat, duminică, drept 'un act de război' noile sancțiuni votate vineri de Consiliul de Securitate al ONU împotriva programelor sale nuclear și balistic, transmite AFP, citată de Agerpres.

'Respingem în totalitate ultimele sancțiuni ale ONU (...) ca o atingere violentă adusă suveranității republicii noastre și un act de război care distruge pacea și stabilitatea în peninsula coreeană și în regiune', a declarat ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe, într-un comunicat difuzat de KCNA, agenția oficială de presă a Phenianului.
'Statele Unite, complet îngrozite de realizarea noastră istorică de a finaliza forța nucleară a statului, acționează din ce în ce mai isteric pentru a impune cele mai dure sancțiuni întâlnite vreodată și presiune asupra țării noastre', arată ministerul de Externe de la Phenian, citat de agenția EFE și preluată de Agerpres.
Comunicatul adaugă că, dacă Statele Unite doresc să trăiască în pace, vor trebui 'să abandoneze politica lor ostilă față de RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, numele oficial al țării - n.red.) și să învețe să coexiste cu o țară care deține arme nucleare'.
Regimul condus de Kim Jong-Un avertizează că va continua să-și consolideze capacitatea nucleară de descurajare și autoapărare, cu scopul de a eradica fundamental amenințările nucleare ale Statelor Unite, șantajul și acțiunile ostile, stabilind un echilibru practic de forțe cu SUA', relevă și Reuters.
Coreea de Nord mai spune că noua rezoluție a ONU este echivalentul unei blocade economice complete împotriva sa și că țările care au votat sancțiunile se vor confrunta cu mânia Phenianului.
'Acele țări care au ridicat mâna în favoarea 'rezoluției sancțiunilor' vor fi făcute responsabile în totalitate pentru consecințele 'rezoluției' și ne vom asigura pentru totdeauna că vor plăti un preț greu pentru ceea ce au făcut', avertizează regimul nord-coreean.
Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit vineri sancțiunile împotriva Coreii de Nord printr-un vot unanim asupra unei rezoluții americane care abordează aprovizionarea cu petrol și chestiunea muncitorilor nord-coreeni din străinătate.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei