Grecia, lipsită de legătura cu insulele, la începutul unei săptămâni de greve

de Cuget Liber Marţi, 18 Octombrie 2011 334
Partea continentală a Greciei este lipsită luni de orice legătură cu insulele din cauza unei greve de 48 de ore a marinarilor, organizată în deschiderea unei săptămâni de proteste generale împotriva înăspririi măsurilor de austeritate, relatează AFP.
Luni, niciun vapor nu a părăsit și nu a intrat în portul Pireu, de lângă Atena, începând de la ora locală 06.00 (03.00 GMT), a informat Ministerul Marinei Comerciale. Federația națională a marinarilor (PNO) a anunțat "un succes total" împotriva "ofensivei barbare asupra achizițiilor sociale", afirmând că intenționează prelungirea până vineri a grevei.
La rândul lor, magistrații și grefierii lansează la ora 12.00 o mișcare de închidere a tribunalelor, cei din urmă amenințând cu ocuparea sediilor.
Agenții fiscali, vameșii și funcționarii Ministerului Finanțelor, care protestează de mai multe săptămâni împotriva restricțiilor bugetare, au început luni greve cu durate variabile, iar canalele mediatice publice, printre care televiziunea Net și agenția de știri Ana, nu emit pentru a cincea zi consecutiv.
Gunoierii, aflați în grevă din 2 octombrie, așteaptă decizia în cazul plângerii depuse de primărie, care solicită declararea mișcării lor drept "ilegală și abuzivă".
Mobilizarea va atinge punctul culminant miercuri și joi, printr-o grevă generală însoțită de manifestații la apelul celor două mari confederații sindicale, Adedy și GSEE.
Acestea protestează față de un nou pachet de măsuri de înăsprire a programului de austeritate, impus de creditorii internaționali în schimbul salvării financiare a țării. Proiectul de lege contestat, care trimite în șomaj tehnic 30.000 de bugetari, crește presiunea fiscală și îngheață convențiile colective sectoriale, urmează să fie votat joi în parlament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei