John Kerry, vizită de câteva ore la Kiev

de Cuget Liber Miercuri, 05 Martie 2014 81
Secretarul de Stat John Kerry a sosit marți la Kiev, într-o vizită efectuată în semn de susținere față de noul regim ucrainean, în contextul în care săptămâna viitoare ar putea să fie adoptate sancțiuni împotriva Moscovei, potrivit unor oficiali care-l însoțesc pe șeful diplomației americane.

Cu ocazia acestei vizite simbolice de câteva ore a lui Kerry, Statele Unite oferă totodată o asistență economică Kievului, promițând acordarea sumei de un miliard de dolari în cadrul unui împrumut internațional, potrivit acestor oficiali care călătoresc împreună cu secretarul de Stat și reprezentanți ai presei.

"Am asistat (luni) la o consolidare a controlului Rusiei asupra Peninsulei Crimeea și la afluxul continuu al trupelor ruse în Crimeea. Este vorba, în mod clar, de câteva mii" de militari, a declarat unul dintre acești diplomați, la bordul avionului.

"Am văzut aceste trupe încercuind infrastructuri ucrainene, atât pe uscat, cât și de-a lungul coastei", a adăugat el.

Acest cadru al administrației americane a evocat, de asemenea, "tentative de incursiuni în spațiul aerian ucrainean de către ceea ce noi credem că sunt elicoptere ruse", scrie Mediafax.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei