Șeful cantinei unui ziar de opoziție, încarcerat după ce a spus că ar refuza să-i servească ceai lui Erdogan

de Cuget Liber Marţi, 27 Decembrie 2016 103
Șeful cantinei cotidianului turc de opoziție Cumhuriyet a fost încarcerat pentru "injurii la adresa șefului statului", după ce a spus că ar refuza să-i servească ceai lui Recep Tayyip Erdogan.
Senol Buran a fost plasat în detenție preventivă duminică seara, precizează ziarul Cumhuriyet, un aprig critic al lui Erdogan și ai cărui patron, redactor-șef și mai mulți jurnaliști au fost deja încarcerați, potrivit news.ro.
Buran este acuzat că a spus lucruri nu tocmai amabile față șeful statului turc și că a afirmat că ar refuza să-i servească ceai dacă ar veni la sediul ziarului. El a fost denunțat de un polișist care asigură securitatea sediului din Istanbul al Cumhuriyet, potrivit ziarului.
În timpul interogatoriului, Buran a negat că l-a insultat pe președinte, însă a recunoscut că a spus că nu i-ar servi ceai.
Procese cu privire la injurierea lui Erdogan s-au multiplicat după ce acesta a fost ales președinte, în august 2014, un semn, în opinia unor critici, al unei derive autoritare.
Aproape 2.000 de proceduri judiciare au fost lansate în Turcia și vizează artiști, jurnaliști și simpli cetățeni, care riscă până la patru ani de închisoare.
Cumhuriyet, unul dintre ultimele ziare de opoziție din Turcia, este ținta președintelui, după ce a publicat anul trecut o anchetă în care dezvăluia că serviciile secrete turce au livrat armament unor rebeli islamiști în Siria, scrie romaniatv.net

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei