Gravida care le-a pus capac medicilor. Iată cererile pe care le-a invocat aceasta!

de Vali PAPATANASIU Vineri, 17 Iunie 2016 432275
O femeie însărcinată, din Focșani, a întocmit o listă cu cereri pe care a trimis-o conducerii spitalului județean de urgență. Lista cuprinde o serie de solicitări în conformitate cu legea care să o ajute pe gravidă să nască în condiții cât mai bune.
"Către, Managerul Spitalului Județean de Urgență "Sf. Pantelimon", Focșani,
Subsemnata, Simion Raluca-Maria, domiciliată în Focșani, asigurată în cadrul CASS, însărcinată în 35 de săptămâni, doresc să vă aduc la cunoștință că, în conformitate cu legislația în vigoare, Legea nr. 46 din 21 ianuarie 2003 - Legea drepturilor pacienților, am dreptul să fiu asistată la naștere și solicit aprobarea respectării de către întreg personalul medical implicat a următoarelor condiții de internare și tratament în perioada în care eu și nou-născutul vom fi spitalizați în cadrul Spitalului Județean de Urgență:
1. În timpul travaliului și al nașterii, solicit să fiu însoțită de către soțul meu. În cazul în care în sala de travaliu/naștere mai sunt și alte paciente, doresc să fiu însoțită de o altă persoană desemnată de sex feminin.
2. Solicit ca pe parcursul întregii spitalizări să fiu tratată cu răbdare, calm și respect, iar pe timpul travaliului să mi se vorbească pe un ton cât mai scăzut și liniștit.
3. Solicit ca pe durata spitalizării, în limita locurilor disponibile, să fiu cazată în rezervă.
4. În timpul travaliului solicit ca fătul să fie monitorizat intermitent, astfel încât să am cât mai mare libertate de mișcare și gestionare activă a durerilor din travaliu.
5. În timpul travaliului solicit să mi se permită să mă mișc și să adopt orice poziție consider a fi confortabila și să consum lichide și alimente daca voi simți nevoia.
6. În vederea pregătirii pentru naștere, nu doresc să accept proceduri precum rasul pubian sau clisma.
7. Cu excepția situațiilor de urgență, în care se impune altfel, solicit ca travaliul să se desfășoare în ritmul natural, fără intervenții, perfuzii cu calciu sau oxitocină, ruperea membranelor, etc.
8. Solicit să fiu informată și să mi se ceară acordul pentru orice intervenție sau procedură urmează a fi aplicată mie sau fătului/nou-născutului.
9. În cazul în care starea mea de sănătate nu permite exprimarea acordului/dezacordului, solicit să i se ceară acordul soțului meu, care este la curent cu toate doleanțele mele.
10. Solicit să mi se permită să nasc în ce poziție voi simți mai confortabil.
11. După naștere, solicit ca bebelușul să fie așezat imediat pe pieptul meu și evaluat la fata locului, cu excepția situației în care starea sa de sănătate ar fi în pericol. Proceduri precum măsurarea și cântărirea solicit să fie efectuate ulterior.
12. Solicit ca cordonul ombilical să fie tăiat doar după ce încetează a mai pulsa, iar placenta să fie lăsată să se expulzeze în ritmul propriu, in limita a 30 de minute după naștere.
13. Nu doresc ca bebelușul să fie spălat după naștere, doar șters superficial și nu doresc să i se administreze niciun fel de picături oculare.
14. Solicit inițierea alăptării în prima oră după naștere, dacă starea mea și a nou-născutului permite acest lucru.
15. Pe toată durata spitalizării, solicit ca nou-născutul să fie spitalizat cu mine în rezervă și să fie alăptat la cerere, nu după un program prestabilit, fără să i se administreze lapte praf sau alte suplimente, dacă starea mea și a nou-născutului permite acest lucru. În acest sens, mă angajez ca pe durata spitalizării, în rezervă să primesc doar vizita soțului, pentru a minimiza riscul nou-născutului de îmbolnăvire.
16. Dacă nou-născutul se va naște înainte de termen, solicit să se ia în considerare și să se încerce îngrijirea piele-pe-piele, ca metodă de recuperare și îngrijire a acestuia." 
Sursa: adevarul.ro
Taguri

Comentează știrea

45 comentarii. Pagina 3 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 3 4 5 
elena
18 iunie 2016
asa si asa

Prea multe cerinte .Ma intreb daca persoana respectiva cotizeaza la CAS.Daca cere atat de multe , de ce nu se duce sa nasca la spital privat? In spital medicul stie ce face, iar daca ea este atotstiutoare, sa nasca acasa singura ca pe vremuri.Si acum 50 de ani se practica indepartarea parului pubian, dar duduia cine stie, poate o avea padurea Letea pe acolo si vrea s aintre in cartea recordurilor.

Sotia-mama
18 iunie 2016
Nastere

Sotul meu a nascut de curand un baietel de 2700g sanatos si frumos desi la conceperea lui sotul meu a fost cu 3 domnisoare inclusiv eu, si sunt mandra de el !

Clara
18 iunie 2016
De ce picături oculare?

Dacă doriți, v-aș ruga să argumentați de ce sunt necesare picăturile oculare. Mulțumesc!

Răspuns la: Solicitările sunt corecte
Adăugat de : medic, 17 iunie 2016
Majoritatea solicitărilor acestei femei sunt absolut normale , deoarece o femeie care naște este o FEMEIE care naște, nu este o capră care fată...
Carmen
18 iunie 2016
Mancare

Toate cerintele acestei viitoare mame sunt recomandari pentru travaliu si nastere sustinute de studii de crecetare academica si sunt norme in strainatate. Si, oameni buni, travaliul si nasterea sunt ca un maraton (doar ca mult mai greu) si e la mintea cocosului ca mama are nevoie de apa si mancare sa aiba energia necesara, si da, se pare ca mamele ce au acces la mancare au un travaliu mai scurt din cate au observat alti cercetatori. Singurul risc este in cazul in care este nevoie de anestezie generala, dar un anestezist bun nu ar trebui sa aiba probleme, si nu cred ca poti manca destul de mult in travaliu sa devina o problema.

@ Clara
18 iunie 2016
Picături

Uneori, în vagin se găsesc anumite microorganisme care, în momentul nașterii pot pătrude în ochii copilului și pot genera probleme de vedere, uneori serioase.

Denisa
18 iunie 2016
Nu mi se pare nimic neobișnuit

Cerințele mi se par normale,având în vedere ca suntem într-o tara europeana. Medicii și asistentele medicale ar trebui sa tina cont de cerințele doamnei și sa o trateze cu respect și cu răbdare.

Claudia
18 iunie 2016
Gravida

Scuzați-mă dar în timpul travaliului numai mâncare nu îți mai trebuie. Eu am avut un travaliu de 19ore și am născut natural dar nu mi-a trebuit mâncare

Elena
18 iunie 2016
Nasterea

Nu vad absolut nimic greșit in cerințelor ei..are tot dreptul!!Eu trăiesc in alta tara am născut de doua ori,ambele nașteri naturale..si am fost tratata atat eu cat si copii nemaipomenit de bine!De ce in România nu se întâmpla același lucru..de ce totul se rezuma la șpagă..de ce toți se cred atat de superiori si te privesc de sus?Imi iubesc tara si imi doresc nespus de mult sa ma întorc..dar nu in condițiile de acum.Am deviat de la subiect..nu asta intentionam..Ma bucur nespus ca aceasta femeie a avut curajul sa își ceara drepturile,ar trebui sa o facem mai des..Tot respectul pt ea,se vede ca e foarte bine informata si își cunoaște dreptul de cetățean european!

Manu
19 iunie 2016
intai si intai

Citeste sindromul TORCH si apoi vei intelege de ce sunt necesare :).

Răspuns la: pt doctorul care a comentat mai sus.
Adăugat de : tia, 17 iunie 2016
Nu este nevoie de nici o picătură oculara. Numai in Ro se practica. In rest, adevarat o gravidă este o femeie care naste. Merita tot respectul.
Anca
19 iunie 2016
Bravo viitoarei mamici!

Felicitari viitoarei mamici pentru ca s-a informat si a avut curaj sa ceara ce in mod normal ar trebui sa fie asigurat in orice maternitate. Eu am nascut in Italia si pot sa va spun ca ceea ce doamna in cauza a soliitat in cererea sa, eu am primit fara sa cer. Sotul meu a fost prezent in timpul travaliului si cand am nascut, am stat in ce pozitie am vrut, am nascut in pozitia in care m-am simtit mai comod, am mancat si am baut apa, fetita mi-a fost pusa pe piept si apoi la san imediat dupa ce am nascut,m-au respectat si m-au ingrijit, m-am simtit ca si acasa cat timp am fost in spital si inainte si dupa nastere. Poate acest articol o sa dea curaj mai multor viitoare mamici si nu numai, sa isi ceara drepturile pentru care platesc.

45 comentarii. Pagina 3 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 3 4 5 

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei