3 caracteristici ale unor cauciucuri ATV care îți pot salva viața în cazul unui pericol întâlnit pe traseu!

110

Articole recomandate

De fiecare dată când pleci la drum cu un ATV, o faci pentru că îți dorești să trăiești senzațiile tari pe care doar cursele cu un astfel de vehicul ți le garantează. Proprietatea ATV-ului de a fi atât de spectaculos este dictată de capacitatea lui de a aborda orice tip de traseu. De altfel, aceasta este sugerată prin însăși însemnătatea celor trei litere din denumire: All Terrain Vehicle, adică vehicul destinat oricărui tip de traseu.

Deși poate să abordeze orice tip de suprafață, ATV-ul impune câteva măsuri de precauție pentru a garanta și siguranța în astfel de medii. Printre cele mai importante măsuri este montarea unor cauciucuri ATV potrivite. Există trei caracteristici esențiale ale pneurilor pentru ATV care au capacitatea de a face diferența chiar și între viață și moarte, în unele situații. Iată care sunt acestea!



Cauciucuri ATV: cele trei caracteristici esențiale de care trebuie să ții mereu cont


La fel ca în cazul anvelopelor pentru mașini, și atunci când alegi pneurile pentru ATV trebuie să fii atent la câteva detalii importante. Acestea sunt cu adevărat necesare și pot face diferența în situații cheie. Cele trei caracteristici esențiale ale unor cauciucuri pentru ATV pot să determine capacitatea acestora de a funcționa în diferite situații și pe suprafețe dintre cele mai dificile. Este vorba despre:

1. Dimensiuni - este foarte important să ții cont de indicațiile producătorului ATV-ului atunci când alegi dimensiunile pneurilor. De regulă, acestea au între 24 și 26 de inch, iar jantele trebuie să fie de 12 inch. Dacă vrei neapărat să ai jante mai mari, nu depăși indicațiile producătorului cu mai mult de două mărimi, altfel este necesar să ridici suspensia.

În cazul în care nu ții cont de acest amănunt, vor apărea probleme cu direcția și transmisia, ceea ce ar putea să te pună în mare încurcătură pe trasee dificile;

2. Greutate - la fel ca în cazul dimensiunilor, și greutatea unor cauciucuri pentru ATV este foarte importantă. Aceasta trebuie să poată fi suportată cu succes de întreg angrenajul. Este important să ții și aici cont de indicațiile producătorului, deoarece cauciucurile foarte grele vor crea dificultăți la nivelul transmisiei și ar putea chiar să pună în pericol funcționarea motorului. Cu certitudine, nu vrei să rămâi blocat pe un traseu dificil cu un ATV al cărui motor nu mai funcționează.

3. Striații - pentru fiecare tip de teren există și cauciucuri pentru ATV speciale. Tiparul și profilul crampoanelor este foarte important, deoarece doar cu variantele potrivite ATV-ul se va putea adapta suprafețelor noroioase, mlăștinoase sau terenurilor cu bușteni, pietriș și stânci.

Este de preferat să alegi anvelope specializate, atunci când știi că urmează să abordezi trasee dificile. În același timp, ai și varianta anvelopelor all terrain, care oferă multă flexibilitate și se pot adapta la orice suprafață. În același timp, ele nu sunt la fel de sigure precum cele specializate.

Intră pe GeneralMotor.ro și descoperă cele mai bune modele de cauciucuri ATV care te vor ajuta să fii mereu în siguranță. Ține cont de cele trei caracteristici esențiale pe care ți le-am descris și alege să investești în soluții de pneuri rezistente, care să facă față suprafețelor dificile pe care le abordezi cu ATV-ul! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3619 secunde