60 de nave și 300 de marinari sunt blocați în porturile ucrainene, de un an

117
60 de nave și 300 de marinari sunt blocați în porturile ucrainene, de un an - 60-de-nave-si-300-de-marinari-su-1677694375.jpg

Articole recomandate

Într-o declarație făcută la împlinirea unui an de la invadarea Ucrainei de către trupele Federației Ruse, Kitack Lim – secretarul general al Organizației Maritime Internaționale IMO, și-a exprimat îngrijorarea pentru navele și echipajele blocate în porturile ucrainene de la Marea Neagră și Marea Azov, încă din 24 februarie 2022: „La începutul acestui conflict militar, aproximativ 2.000 de navigatori au fost blocați brusc în zona afectată, la bordul a peste 90 de nave. Cu toate eforturile tuturor părților interesate, acest număr a fost redus semnificativ, totuși 60 de nave și peste 300 de navigatori rămân blocați. În ultimele 12 luni, IMO a depus eforturi uriașe și a oferit sprijin extins pentru inițiativele la nivelul ONU pentru a rezolva situația cu privire la navele blocate și navigatorii.

Unul dintre rezultatele majore este acordul prin care s-a stabilit un coridor maritim ce le-a permis navelor să exporte cereale și produse alimentare din Ucraina, cu scopul de a aborda insecuritatea alimentară globală. Ne angajăm să oferim în mod continuu tot sprijinul necesar pentru a asigura succesul continuu al acestei inițiative vitale.

Urmăresc activ, în strânsă colaborare cu statele membre relevante, toate căile pentru a facilita negocierile cu părțile interesate cheie din regiune pentru a permite plecarea în siguranță a navelor blocate și a navigatorilor. Sperăm că, datorită acestei voințe durabile de cooperare și comunicare, vom putea facilita plecarea în siguranță, cât mai curând posibil, a navelor și a navigatorilor rămași.”



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5126 secunde