Secretarul general al International Maritime Organization (IMO), Kitack Lim, vizitează Portul Constanța

1360
Secretarul general al International Maritime Organization (IMO), Kitack Lim, vizitează Portul Constanța - cupsa2-1661690993.jpg

Articole de la același autor

Secretarul General IMO (International Maritime Organization), Kitack Lim (foto), efectuează, în perioada 28 – 30 august 2022, o vizită în România și Ucraina în vederea evaluării situației transportului maritim din regiune. În cadrul întrevederii, Excelența Sa va vizita Portul Constanța și va avea întâlniri cu oficiali români.
În cursul zilei de astăzi, 28 august, Excelența SA, Kitack Lim, a efectuat un tur al Portului Constanța la bordul navei Anghel Saligny. Oficialul a anunţat că va ajunge în zilele următoare și în Ucraina, pentru a identifica soluții și modul în care se poate implica IMO pentru a îmbunătăți situația maritimă din zona Mării Negre.

Pe parcursul vizitei, delegația IMO a fost însoțită de Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador Maritim IMO, director general CERONAV dar și alte oficialități.

"Vizita Excelenței Sale Lim Kitak, Secretar General IMO în România și Ucraina - un succes diplomatic pentru România.

Întâlnirea cu Ministrul de Externe Bogdan Aurescu reprezintă un semnal puternic, la nivel mondial, al importanței maritime a României. Dezvoltarea Portului Constanța ca un hub strategic regional, contextul actual cauzat de războiul din Ucraina și găsirea de soluții pentru amenințările la adresa transportului maritim în zona Mării Negre au făcut parte din agenda întâlnirii.

International Maritime Organization este organismul ONU care reglementează legislația maritimă la nivel mondial și are 175 de state membre. România este membră IMO din 20 martie 1965. Să prețuim România și darurile ei!", a transmis Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador Maritim IMO, director general CERONAV.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5609 secunde