Un singur polițist și-a dat demisia, în ultimii doi ani, la Constanța

552
1
Un singur polițist și-a dat demisia, în ultimii doi ani, la Constanța - demisii-ipj-1677693874.jpg

Articole de la același autor

În ultimele luni, sindicaliștii au tot atras atenția asupra creșterii deficitului de personal din cadrul structurilor de poliție, acuzând faptul că de vină sunt ieșirea la pensie a oamenilor cu experiență, renunțarea la uniformă din partea celor care s-au săturat să tot aștepte schimbări în bine și lipsa de atractivitate pentru tinerii aflați în punctul de a-și alege o carieră.

O statistică privind demisiile din structurile de poliție, la nivel național, a fost prezentată de Sindicatul Național Europol, în urmă cu câteva zile. „Într-o corespondență avută cu Ministerul Afacerilor Interne, acesta ne-a comunicat faptul că, în anul 2022, 350 de polițiști și-au dat demisia. Vorbim aici fie despre colegi nou încadrați, fie de cei cu o vechime de 4 – 5 ani, care au constatat că pot obține venituri mult mai bune fără a avea anumite interdicții sau incompatibilități și fără a desfășura activități cât pentru alți 2-3 angajați”, se arată în comunicarea sindicatului. Cât privește motivele care i-au împins pe polițiști să renunțe la uniforma albastră, acestea sunt diverse: „volumul foarte mare de muncă din cauza deficitului de personal, un polițist lucrând cât pentru alți doi colegi; politica execrabilă de resurse umane prin inexistența unui standard de personal și lipsa de viziune asupra dinamicii personalului; neaplicarea unei salarizări corecte prin înghețarea drepturilor salariale cuvenite; valoarea scăzută a salariului, cât al unui angajat dintr-un supermarket, comparativ cu riscurile pe care le au polițiștii; haosul legat de legea pensiilor militare confundate în mod intenționat cu pensiile speciale; inexistența unei predictibilități legate de evoluția în carieră, cât și modul în care se ajunge în funcțiile de conducere; sistemul profund afectat de nepotismele din sistem, pile, relații și cunoștințe; restricțiile și incompatibilitățile pe care le au polițiștii comparativ cu alte categorii sociale”, se mai arată în comunicatul Europol.

Pe de altă parte, potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, instituția de la malul mării nu se confruntă cu problema demisiilor. Căci, „în perioada 01.01.2021 – 31.12.2022, în cadrul IPJ Constanța a solicitat încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, în conformitate cu art. 69, alin. 1, lit. f din Legea nr. 360/2002, un agent de poliție”.



Comentează știrea

Maria
2 martie 2023
minciuni

Ce vrajealaaaaaa... Mafie in mafie acolo.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5923 secunde