Mai mare rușinea! Serialul "ruinării din Poliția Constanța" continuă! Sediu cu lacătul pe ușă, de doi ani

1524
1

Articole de la același autor

Cotidianul „Cuget Liber” a semnalat în urmă cu puțin timp, la sesizarea unui constănțean, starea deplorabilă a sediului Secției 5 Poliție din municipiul Constanța. Această situație nu este singulară în județul de la malul mării, ne-au transmis polițiștii, sub protecția anonimatului. În multe alte sedii sunt probleme grave. De exemplu, la Tuzla, sediul postului de poliție nu mai este folosit de peste doi ani, după ce a fost inundat. De atunci, este în conservare, iar polițiștii lucrează în încăperi puse la dispoziție de primăria din localitate.





Cotidianul „Cuget Liber” a semnalat, la jumătatea lunii ianuarie, în urma unei sesizări transmise de un constănțean, starea deplorabilă a sediului în care își desfășoară activitatea polițiștii Secției 5 Poliție din municipiul Constanța. Pereți de pe care cade tencuiala, atât la exterior, cât și la interior, încăperi cu igrasie și toalete aproape distruse, uși rupte și mobilier învechit – sunt doar câteva dintre neajunsurile cu care se confruntă, zi de zi, oamenii legii de la Secția 5. Referitor la aceste aspecte, într-o adresă oficială, reprezentanții IPJ Constanța ne-au precizat că urmează să fie realizată o întreținere a spațiului în primul trimestru al anului în curs. Neoficial, s-a dat „vina” pentru starea actuală de degradare a clădirii pe faptul că aceasta nu aparține IPJ Constanța, ci este luată în comodat de câțiva ani, drept pentru care realizarea de reparații capitale ar presupune o birocrație stufoasă.

Semnalul tras de cetățeanul care a ajuns la sediul de poliție cu o problemă personală nu a rămas fără răsunet în rândul oamenilor legii. Din rândurile acestora am aflat, ulterior, de faptul că în dotarea inspectoratului există și locuințe de serviciu care ar putea să fie utilizate de polițiștii veniți din țară, dar care au ajuns într-o stare la fel sau mai rea decât cea de la secția din municipiul Constanța. Aspecte care au fost prezentate, de asemenea, în paginile cotidianului. Ba mai mult, tot polițiștii ne-au transmis, pe căi neoficiale, faptul că situația de la Secția 5 nu este o excepție, ci o realitate pentru multe dintre unitățile din acest județ.





În urmă cu un deceniu, sediul la Tuzla era motiv de mândrie

În acest moment, ne oprim atenția asupra sediului Postului de Poliție Tuzla. În trecut, acest sediu era unul dintre motivele de mândrie ale inspectoratului de la malul mării. De altfel, imaginile din arhiva „Cuget Liber” demonstrează cât de bine era îngrijit sediul. „În urmă cu mai bine de zece ani, când șef la postul respectiv era Constantin Datcu, îți era mai mare dragul să intri în sediul acesta. Totul era nou, întreținut, sediul a fost renovat. E drept, nici la vremea respectivă investiția nu a fost realizată de inspectorat, ci de administrația locală. Anii au trecut însă, nu au mai fost făcute investiții și totul s-a deteriorat. A culminat când în 2020 sediul a fost inundat și nu a mai putut fi folosit. De atunci, este încuiat!”, ne-au transmis surse din rândul polițiștilor.





„În conservare până la realizarea reabilitării”

Ne-am îndreptat către IPJ Constanța pentru a afla ce planuri sunt pentru sediul respectiv, când urmează să fie reabilitat și ce lucrări sunt necesare pentru a-l reda funcționalității. În răspunsul transmis redacției am aflat că și această situație este „o prioritate”, dar este în funcție de fondurile disponibile. Până când vor fi fonduri – deducem noi! – Postul de Poliție Tuzla va rămâne în conservare, cum este și în prezent.

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este prioritară întreținerea tuturor spațiilor în care își desfășoară activitatea polițiștii. În acest sens, precizăm că instituția noastră a încheiat cu Primăria Tuzla un contract de comodat având ca obiect un spațiu în care polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tuzla își desfășoară activitatea din 2020.



Postul de Poliție Tuzla se află în administrarea Ministerului Afacerilor de Interne – IPJ Constanța și este, în prezent, în conservare, până la realizarea lucrărilor de reabilitare, care constituie o prioritate pentru Serviciul Logistic al instituției noastre, în funcție de alocările bugetare și de necesitățile structurilor de poliție.

În anii anteriori, s-a asigurat întreținerea tuturor spațiilor administrate de către Inspectoratul de Poliție Județean Constanța prin structura logistică, iar pentru anul 2023 sunt prevăzute activități de întreținere la toate sediile subunităților, inclusiv al Postului de Poliție Tuzla”, ne-au precizat reprezentanții IPJ Constanța. 



Comentează știrea

Diana
20 februarie 2023
Ciuca, la tine se vede?

Extraordinar. Bataie de joc la adresa OAMENILOR LEGII

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4828 secunde