Tâlhării în cartierul Tomis III, comise de un tânăr cu boli psihice. Tatuajele l-au dat de gol!

3568
Tâlhării în cartierul Tomis III, comise de un tânăr cu boli psihice. Tatuajele l-au dat de gol! - fondtalharschizofrenie1-1676576577.jpg

Articole de la același autor

Un tânăr diagnosticat cu afecțiuni psihice a comis mai multe tâlhării în cartierul Tomis III, din municipiul Constanța. Pentru identificarea lui, printre alte probe, anchetatorii au comparat imaginile surprinse de camerele video de supraveghere cu pozele postate pe contul de Facebook al suspectului. Inițial, judecătorii au dispus anchetarea în libertate a suspectului, dar pentru că nu s-a prezentat la ofițerul supraveghetor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, s-a luat decizia arestării lui preventive.

Magistrații Judecătoriei Constanța au analizat probele din dosarul penal în care un tânăr constănțean este acuzat de două tâlhării, ambele comise în cartierul Tomis III al municipiului Constanța. Faptele s-au derulat în luna august 2021, la interval de câteva zile una de cealaltă. Astfel, în noaptea de 25 spre 26 august 2021, în jurul orei 23.10, în timp ce victima se afla în apropierea pieței și a constatat că nu era niciun taxi în zonă, s-a așezat pe bordură și a scos telefonul mobil pentru a apela dispeceratul firmei de taxi. În acel moment, suspectul s-a apropiat și i-a smuls telefonul din mână, după care i-a tras un pumn în față. Tot prin violență a fost comisă și următoarea faptă, în noaptea de 29 spre 30 august, în fața unei săli de jocuri.

„Persoana vătămată a declarat că în dimineața zilei de 30.08.2021, în jurul orei 2.00 – 3.00, s-a deplasat împreună cu cumnatul său la sala de jocuri Magnum. În timp ce se pregătea să intre în sala de jocuri, a scos banii pe care îi avea asupra sa în buzunar și îi avea în mână. Din sala de jocuri se îndrepta către ieșire un bărbat care, fără niciun motiv, i-a aplicat persoanei vătămate lovituri cu pumnii în zona feţei, respectiv arcada dreaptă și ochiul drept. Persoana vătămată a mers către bărbat pentru a-l întreba de ce a lovit-o, iar acesta a intrat în sala de jocuri, de unde a luat un scaun de inox, pe care l-a aruncat în direcția persoanei vătămate. Aceasta din urmă a căzut la sol și a eliberat banii pe care îi avea în mână. Bărbatul a luat banii de pe podea și a fugit, fiind vorba despre suma de 400 de lei, compusă din bancnote de 50 lei, și suma de 1.000 de euro, compusă din bancnote de 50 de euro, intercalate cu bancnote de 100 de euro”, au stabilit anchetatorii, potrivit rejust.ro.



Aceleași tatuaje, pe imaginile de pe camerele de supraveghere și în pozele de pe Facebook


Pentru stabilirea identității suspectului, anchetatorii au analizat imaginile surprinse de camerele video de supraveghere și au stabilit că suspectul prezintă un tatuaj pe brațul stâng, cât și un tatuaj ce înfățișează aripi, în zona feței. Imaginile au fost comparate cu cele publicate de inculpat pe contul de Facebook, unde au fost văzute aceleași tatuaje.

Inițial, instanța a stabilit ca bărbatul să fie anchetat în stare de libertate, cu impunerea să se prezinte periodic la ofițerul supraveghetor de la IPJ Constanța. Dar pentru că a „ratat” întâlnirile stabilite, în luna decembrie 2022, suspectul a fost arestat preventiv și încarcerat la Spitalul Penitenciar Poarta Albă. De altfel, în dosar au fost anexat și istoricul medical al tânărului, stabilindu-se că acesta suferă de schizofrenie nediferențiată, tulburare mixtă de personalitate și antecedente personale de consum de droguri. De asemenea, s-a stabilit că în minorat a comis fapte ilegale, iar în trecut autoritățile din Oslo l-au condamnat la 25 de zile de închisoare pentru furt.

Ținând cont atât de istoricul medical, cât și de faptul că pe biletul de ieșire din Spitalul Penitenciar Poarta Albă se recomandă ca bărbatul să urmeze un anume tratament medicamentos, sub care starea lui s-a ameliorat, cât și de faptul că acesta a recunoscut în totalitate comiterea faptelor și a cerut judecarea în procedură simplificată, instanța a decis condamnarea lui la 2 ani și 11 luni de închisoare, cu suspendarea executării. Decizia poate fi atacată cu apel. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5651 secunde