Adio, chelie! A fost aprobat primul medicament împotriva alopeciei

674
Adio, chelie! A fost aprobat primul medicament împotriva alopeciei - cumsascapidechelie-1655204861.jpg

Articole de la același autor

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a autorizat un medicament dezvoltat împotriva unei forme grave de alopecie, o afecţiune care determină căderea părului şi care afectează peste 300.000 de persoane de toate vârstele din Statele Unite, informează AFP. 


Baricitinib este primul comprimat administrat pe cale orală ce permite pacienţilor să lupte împotriva acestei afecţiuni, alopecia areata, provocată de o dereglare a sistemului imunitar, care atacă foliculii de păr şi cauzează căderea temporară sau definitivă a podoabei capilare sau a firelor de păr de pe anumite zone ale corpului, putând să declanşeze şi un stres emoţional.


Alopecia a câştigat recent în notorietate în Statele Unite după ce mai multe personalităţi publice, precum actriţa Jada Pinkett Smith şi politiciana democrată Ayanna Pressley, au dezvăluit că suferă de această afecţiune. "Este crucial ca numărul mare de americani afectaţi de o formă gravă de alopecie să aibă acces la posibilităţi de tratament sigure şi eficiente", a declarat Kendall Marcus, un oficial din cadrul FDA, citat într-un comunicat dat publicităţii de această agenţie americană. Citeşte mai departe...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 16 Decembrie 2014
Stire din Diverse : Legătura dintre chelie și propolis
Sâmbătă, 06 Decembrie 2014
Stire din Diverse : De ce și copiii… chelesc
Pagina a fost generata in 0.4938 secunde