AMENINȚĂRI DURE! Vladimir Putin: Rusia ar putea lua în considerare un atac preventiv pentru a dezarma un inamic

284
AMENINȚĂRI DURE! Vladimir Putin: Rusia ar putea lua în considerare un atac preventiv pentru a dezarma un inamic - vladimirputinreutersstateofnatio-1670654034.jpg
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, la Bişkek, că Rusia şi-ar putea modifica doctrina militară introducând posibilitatea unui atac preventiv pentru a dezarma un inamic, informează AFP, citată de Agerpres. 


Şeful statului rus a făcut această afirmaţie într-un răspuns la întrebarea unui reporter, în timpul vizitei în Kârgâzstan, în care i s-a cerut să-şi clarifice declaraţia de la începutul acestei săptămâni cu privire la utilizarea armelor nucleare.


Preşedintele rus a declarat că Moscova ia în considerare adoptarea a ceea ce el a numit ca fiind conceptul loviturii preventive al Washingtonului."În primul rând, Statele Unite au dezvoltat conceptul de lovitură preventivă. În al doilea rând, ei dezvoltă un sistem de atac care vizează dezarmarea" inamicului, a declarat presei preşedintele Putin. Poate că Moscova ar trebui să se gândească la adoptarea "ideilor dezvoltate de americani pentru a-şi asigura propria securitate"."Doar ne gândim la asta", a precizat liderul rus.


Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6703 secunde