Aproape 200 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare de maximă securitate, după ce au ucis un gardian

188
Aproape 200 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare de maximă securitate,  după ce au ucis un gardian - aproape200evadatidintroinchisoar-1477308081.jpg

Articole recomandate

Alertă maximă! Autoritățile haitiene au anunțat că 174 de prizonieri au evadat, sâmbătă, din închisoarea de maximă securitate Arcahaie, situată în apropiere de capitala Port-au-Prince, după ce au împușcat mortal un gardian și au furat mai multe arme. Între timp, o operațiune masivă a forțelor de securitate a fost lansată pentru recapturarea prizonierilor, aceasta fiind susținută de trupele de menținere a păcii de la ONU, informează Reuters.

De asemenea, autoritățile au organizat mai multe puncte de control pe principalele drumuri, care leagă închisoarea de restul insulei. Mai multe persoane fără acte de identitate au fost reținute. Totuși, cei 266 de prizonieri din închisoare nu purtau uniforme, ceea ce înseamnă că cei care au evadat nu au nicio problemă să se piardă în mulțime.

Cel puțin 11 prizonieri au fost capturați în timpul evadării.

Autoritățile susțin că prizonierii au intrat forțat într-o clădire a gardienilor și au furat cel puțin cinci puști semiautomate, precum și alte arme. Un gardian a fost împușcat mortal de către prizonieri.

Ministrul Justiției din Haiti, Camille Edouard Junior, a susținut că un prizonier a decedat, după ce a căzut de pe un zid și s-a lovit la cap în timpul evadării din închisoarea Arcahaie.

Ambasada Statelor Unite a emis un avertisment de călătorie cu privire la violenta evadare a prizonierilor din închisoarea Arcahaie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3637 secunde