Armata israeliană a înconjurat orașul Hebron din Cisiordania

217
Armata israeliană  a înconjurat  orașul Hebron  din Cisiordania - armataisraeliana-1467548044.jpg

Articole recomandate

Armata israeliană a înconjurat sâmbătă orașul Hebron, cel mai mare din Cisiordania ocupată, și satele din vecinătate, după moartea a doi israelieni într-un val de atacuri palestiniene, notează AFP.

Reizbucnirea violențelor a coincis cu publicarea, vineri, de către Cvartetul pentru Orientul Mijlociu a unui raport în care îi îndeamnă pe israelieni și palestinieni să renunțe la colonizare și, respectiv, la violență, care, în opinia sa, subminează șansele de pace.

În 48 de ore, patru atacuri palestiniene - trei în Cisiordania și unul în apropiere de Tel Aviv - au costat viața a doi israelieni și au rănit alți șase. Trei agresori au fost împușcați, doi dintre ei fiind originari dintr-un sat din vecinătatea Hebronului, oraș din sudul teritoriului palestinian ocupat de Israel din 1967.

Autoritățile israeliene au luat mai multe măsuri de retorsiune, printre care izolarea orașului Hebron unde au fost trimise două batalioane ca întăriri și reducerea transferurilor de taxe datorate Autorității Palestiniene.

Sâmbătă, soldații au închis intrările în acest oraș cu aproximativ 200.000 de locuitori palestinieni și au instalat bariere ce blochează căile de acces din și spre oraș, cu excepția celei din nord care duce la satul Halhul pe drumul spre Ierusalim, potrivit unui corespondent al AFP la fața locului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6827 secunde