Armata israeliană afirmă că l-a ucis pe unul dintre responsabilii atacurilor Hamas din 7 octombrie

311
Armata israeliană afirmă că l-a ucis pe unul dintre responsabilii atacurilor Hamas din 7 octombrie - razboi-1697286922.jpg

Articole de la același autor

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că a întreprins în cursul nopţii lovituri aeriene 'pe scară largă', omorând zeci de militanţi ai Hamas, printre care şi şeful sistemului aerian din Gaza, suspectat că a fost 'creierul' atacurilor de sâmbăta trecută, transmit dpa, Xinhua şi AFP.

Ţinta principală a loviturilor aeriene a fost aripa 'Nukhba' ('Elită', în limba arabă) a Hamas, o unitate specială pe care armata israeliană o descrie ca fiind una din forţele principale care au condus infiltrarea pe teritoriul Israelului.

Forţele israeliene au lovit cartierul operaţional al Hamas de unde era coordonată activitatea aeriană, şi l-au ucis pe Merad Abu Merad.

Potrivit armatei israeliene, Merad Abu Merad, şeful sistemului de supraveghere aeriană al Hamas în Gaza, a fost în mare măsură responsabil de dirijarea luptătorilor în cursul atacurilor din 7 octombrie.

Războiul dintre Israel şi Hamas a început în urmă cu o săptămână, când gruparea islamistă palestiniană a lansat un atac surpriză în sudul Israelului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.267 secunde