Atenționare de călătorie pentru români: Grecia, STARE DE URGENȚĂ

103
Atenționare de călătorie pentru români: Grecia, STARE DE URGENȚĂ - campingdaedalosthassos-1473662614.jpg

Articole recomandate

Incendiile de pe insula Thassos, care au izbucnit sâmbătă dimineață, s-au extins cu repeziciune. Ministerul Afacerilor Externe a emis duminică seara o atenționare de călătorii pentru românii care se pregătesc să plece în vacanță în acea zonă.

Zeci de români aflați în vacanță acolo au fost în pericol din cauza unor incendii de vegetație și și-au întrerupt vacanța. Flăcările au cuprins cu repeziciune o zonă împădurită. Sunt patru focare în partea de nord est a insulei. Peste o sută de pompieri, ajutați de 40 de autospeciale și mai multe elicoptere s-au luptat cu flăcările mai bine de 12 ore, iar un sat a fost evacuat, ca măsură de precauție.

De teamă, mulți dintre turiștii aflați în vacanță în zonele afectate, printre care și români, și-au întrerupă sejurul așa că atât la feribot, cât și în zonele de graniță, s-au format cozi de zeci de mașini.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care călătoresc în Republica Elenă că, urmare a incendiilor de vegetație, produse în insula Thasos, autoritățile au instituit stare de urgență, fiind evacuate câteva localități (Aliki, Prinos Kazaviti, Rachoni, Agios Panteleimonas) și mânăstiri (Arhanghelul Mihail și Sfântul Pantelimon), toate aflate în zona sudică a insulei. De asemenea, se are în vedere evacuarea localității Theologos, vechea capitală a insulei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1236 secunde