Banca Mondială: Autoritatea Palestiniană, în pragul asfixiei financiare

134
Banca Mondială: Autoritatea Palestiniană, în pragul asfixiei financiare - 1-1716539220.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Palestiniană este în pragul asfixiei financiare ca urmare a epuizării fluxului de resurse şi a puternicei recesiuni cu care se confruntă economia palestiniană, atenţionează Banca Mondială într-un raport, citat de agenţia AFP.

La finalul anului trecut, se înregistra un deficit de 682 de milioane de dolari, adică 3,9% din PIB, cifră care ar urma aproape să se dubleze în acest an, ajungând la 1,2 miliarde de dolari. Cauza o reprezintă scăderea semnificativă a veniturilor colectate de guvernul israelian fără să mai fie remise Autorităţii Palestiniene, dar şi recesiunea anticipată a economiei palestiniene.

Evident, situaţia este şi mai dificilă în Fâşia Gaza, a cărei economie este de aşteptat să scadă de peste două ori după reculul sever de la sfârşitul lui 2023, în urma lansării ofensivei israeliene ca răspuns la atacul Hamas din 7 octombrie 2023.

Recesiunea severă a antrenat creşterea sărăciei atât în Cisiordania, cât şi în Fâşia Gaza, în aceasta din urmă cvasitotalitatea populaţiei ajungând sub pragul sărăciei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3889 secunde