Ivica Dacic: „Adevărul despre bombardamentele NATO din 1999, trecut sub tăcere”

868
Ivica Dacic: „Adevărul despre bombardamentele NATO din 1999, trecut sub tăcere” - 1-1711525389.jpg

Articole de la același autor

Ministrul sârb de externe şi prim viceprim-ministru, Ivica Dacic, a declarat, la New York, că Serbia este dezamăgită de faptul că „adevărul despre agresiunea NATO din 1999 asupra Republicii Federale Iugoslavia (RFI) de atunci este trecut sub tăcere” în Consiliul de Securitate al ONU, informează agenţia Tanjug.

„Am venit aici la invitaţia Consiliului de Securitate al ONU. Considerăm că acest subiect este extrem de important pentru ordinea juridică internaţională şi că, la fel cum bombardarea Serbiei a fost efectuată ca precedent, un precedent a apărut în votul procedural de astăzi”, a spus Ivica Dacic într-o conferinţă de presă la sediul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

El a mulţumit Rusiei, Chinei şi Algeriei pentru că au votat pentru o moţiune de dezbatere a bombardamentelor asupra RFI în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

12 membri ai Consiliului de Securitate al ONU - Franţa, Marea Britanie, SUA, Ecuador, Guyana, Japonia, Malta, Mozambic, Coreea de Sud, Sierra Leone, Slovenia şi Elveţia - s-au abţinut şi nu au existat voturi împotrivă.

Dacic a mulţumit de asemenea ţărilor care nu au votat în favoarea moţiunii şi a adăugat că multe dintre ele s-au abţinut pentru că nu au vrut să discute un subiect „unde, evident, există standarde duble”.

Ca urmare a votului, o dezbatere propusă de Rusia cu privire la marcarea a 25 de ani de la bombardamentele NATO din 1999 asupra RFI nu a fost inclusă pe ordinea de zi a Consiliului de Securitate al ONU.

Comentând despre presupusele motive umanitare folosite ca pretext pentru bombardamente, Dacic a spus: „Ce motive umanitare?”, şi a adăugat că, la acea vreme, a fost efectuată „o curăţare etnică aproape completă a sârbilor din Kosovo-Metohija”.

„Este necesară o intervenţie umanitară împotriva Pristinei acum, când se comit crime împotriva sârbilor şi după ce 14% dintre sârbi au fost expulzaţi în ultimele luni şi când Pristina nu vrea să formeze o Comunitate a Municipalităţilor Sârbe, ci în schimb este răsplătită cu apartenenţă la diferite organizaţii internaţionale?”, a declarat Dacic.

„O viitoare sesiune a Consiliului Europei privind aşa-numita admitere a Kosovo în organizaţie a fost convocată pentru a asigura independenţa aşa-zisului Kosovo şi este o continuare a agresiunii NATO din 1999 asupra Republicii Federale Iugoslavia”, a mai spus Dacic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2057 secunde