Alegerile municipale din Belgrad, organizate din nou, pe 2 iunie

105
Alegerile municipale din Belgrad, organizate din nou, pe 2 iunie - 1-1710143492.jpg

Articole de la același autor

Alegerile municipale din decembrie 2023 la Belgrad vor fi organizate din nou, pe 2 iunie, după acuzaţii de fraudă, a anunţat preşedintele sârb Aleksandar Vucic, notează agenţia AFP.

„Alegerile la Belgrad vor avea loc pe 2 iunie, în timp ce toate celelalte alegeri vor avea loc în conformitate cu termenele legale şi constituţionale”, a declarat preşedintele Vucic într-o conferinţă de presă.

Partidul Progresist Sârb (SNS) al preşedintelui Vucic a revendicat victoria la alegerile legislative şi locale în această ţară din Peninsula Balcanică în 2023, dar opoziţia şi observatorii internaţionali au denunţat un vot afectat de fraude, printre care cumpărarea de voturi şi umplerea urnelor cu buletine de vot, în special la Belgrad.

Rezultatul a fost strâns la Belgrad, unde coaliţia de opoziţie şi unii candidaţi prezentându-se sub bannerul „Serbia împotriva violenţei” s-au dovedit un concurent serios pentru SNS, care a câştigat 49 din cele 110 locuri în consiliul municipal. În special, la Belgrad, opoziţia a acuzat guvernul că a permis alegătorilor din Bosnia vecină să voteze ilegal pentru a-şi asigura controlul capitalei.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a denunţat alegerile dominate de Vucic, un populist de dreapta, „care, combinate cu avantajele sistemice ale partidului la putere, au creat condiţii inechitabile pentru candidaţi”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4963 secunde