Serbia: Aleksandar Vucic anunţă investiţii în armament

137
Serbia: Aleksandar Vucic anunţă investiţii în armament - 1-1705224571.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunţat o investiţie de aproximativ un miliard de euro în armament, ca răspuns la presiunile la care crede că sunt supuşi sârbii din Kosovo, transmite agenţia EFE. El a acuzat mai multe ţări din NATO, printre care SUA, Turcia, Germania şi Croaţia, că înarmează Kosovo cu scopul de a „extermina complet populaţia sârbă din Kosovo”.

„Scopul este distrugerea nu numai a tuturor urmelor Serbiei în Kosovo, ci şi a poporului sârb care trăieşte acolo”, a declarat Vucic după ce a vizitat agenţia militară de securitate (VBA) împreună cu ministrul apărării, Milos Vucevic, şi adjunctul şefului Statului Major General, Zelimir Glisovic.

Contrar Rezoluţiei 1244 a Consiliului de Securitate al ONU, „NATO transformă Forţele de Securitate din Kosovo într-o armată reală, bine echipată şi înarmată”, a avertizat preşedintele sârb.

Vucic a declarat că, datorită investiţiilor militare făcute în ultimii ani, Serbia fără Kosovo este de zece ori mai puternică decât în urmă cu zece ani şi pe deplin capabilă să se apere împotriva oricărui potenţial agresor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3955 secunde