Casa Albă nu va mai califica drept „iminentă” o invazie rusă în Ucraina

146
Casa Albă nu va mai califica drept „iminentă” o invazie rusă în Ucraina - casa-1643913860.jpg

Articole recomandate

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a afirmat, miercuri, că nu va mai califica o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia ca „iminentă”, apreciind, în acelaşi timp, că poate interveni „oricând”, scrie agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Jen Psaki a spus, într-un briefing de presă de săptămâna trecută, că o invazie a Ucrainei de către trupele ruse desfăşurate lângă frontiera sa ar putea fi „iminentă”. Câteva zile mai târziu, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut occidentalilor să nu stârnească „panică”.

Miercuri, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe le-a spus jurnaliştilor că administraţia americană „a încetat să mai folosească acest termen pentru că a trimis un mesaj diferit de ceea ce doream să transmitem”.

Poziţia Washingtonului, a insistat ea, este că preşedintele rus şi-a poziţionat armata astfel încât „să poată declanşa oricând o invazie”.

În cursul zilei de miercuri, Washingtonul a anunţat desfăşurarea a circa 3.000 de militari americani în Europa de Est pentru a apăra ţările din NATO „împotriva oricărei agresiuni”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4171 secunde