Casa Albă: SUA vor continua paraşutarea de alimente în Fâşia Gaza

88
Casa Albă: SUA vor continua paraşutarea de alimente în Fâşia Gaza - 1-1711530021.jpg

Articole de la același autor

Statele Unite vor continua să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, în timp ce Hamas solicită încetarea acestor operaţiuni după mai multe cazuri de înec şi busculade mortale, notează agenţia AFP.

„Paraşutările de ajutoare sunt una dintre numeroasele modalităţi pe care le folosim pentru a furniza ajutorul de care palestinienii din Fâşia Gaza au atât de disperat nevoie şi vom continua să facem acest lucru, acţionând neobosit, în acelaşi timp, pentru a spori sosirea asistenţei umanitare pe uscat”, a spus oficialul american.

De asemenea, Casa Albă lucrează la crearea unui coridor maritim care să sporească intrarea ajutoarelor, a amintit el.

Mişcarea islamistă palestiniană a anunţat că 18 persoane au murit, dintre care 12 prin înec, în timp ce încercau să recupereze alimente paraşutate deasupra teritoriului, devastat de război şi unde bântuie foametea.

„Să fie clar: Hamas a început acest război şi a refuzat să accepte un acord privind eliberarea de ostatici care să permită o creştere a asistenţei umanitare”, a spus purtătorul de cuvânt.

ONU se teme de o foamete generalizată în teritoriul asediat de Israel, în special în nord, care este greu accesibil, unde trăiesc în prezent aproximativ 300.000 de persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5065 secunde