Centrul Cultural Rus din Nicosia, distrus de incendiu

179
Centrul Cultural Rus din Nicosia, distrus de incendiu - centruculturalruscipru-1682532524.jpg

Articole de la același autor

Un incendiu a avariat grav Centrul Cultural Rus din Nicosia, capitala Ciprului, care găzduieşte mii de cetăţeni ruşi şi refugiaţi ucraineni, a transmis AFP.


„Întreaga clădire a suferit pagube importante. Cauzele incendiului vor face obiectul unei anchete în cooperare cu Poliţia şi, dacă va fi nevoie, cu alte servicii ale statului”, a anunţat pe Twitter purtătorul de cuvânt al Brigăzii locale de pompieri, Andreas Kettis.


Cinci vehicule ale pompierilor au intervenit în centrul oraşului Nicosia în jurul orei locale 13:45 (10:45 GMT), potrivit Biroului pentru combaterea incendiilor.


Martori oculari au declarat că au văzut o coloană de fum şi flăcări care au acoperit exteriorul clădirii. Alţii au spus că au auzit şi explozii.


Ambasadorul rus în Cipru, Murat Ziazikov, citat de agenţia de presă TASS, a dat asigurări spunând că nu au existat victime şi că „diferite teorii sunt examinate”.


Directoarea centrului cultural, Alina Radcenko, a spus că a auzit două explozii puternice cu puţin timp înainte de izbucnirea incendiului, și că mai multe cocktailuri Molotov au fost aruncate înspre clădire.
Autorităţile cipriote au declarat că este prea devreme pentru a stabili cauza incendiului.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4273 secunde