Chile acceptă să primească scrisorile de acreditare ale noului ambasador al Israelului

233
Chile acceptă să primească scrisorile de acreditare ale noului ambasador al Israelului - chileisrael-1663491267.jpg

Articole de la același autor

Chile a anunţat că va primi scrisorile de acreditare ale noului ambasador al Israelului la 30 septembrie, după anularea ceremoniei săptămâna aceasta de către preşedintele Gabriel Boric ca reacţie la moartea unui tânăr palestinian în Cisiordania, notează AFP.

Ambasadorul Gil Artzyeli s-a prezentat joi la Palatul La Moneda din Santiago de Chile pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare, împreună cu alţi diplomaţi, înainte de a fi informat despre amânarea ceremoniei.

„Decizia de a amâna prezentarea scrisorilor de acreditare trebuie înţeleasă din cauza sensibilităţii politice generate de moartea unui adolescent palestinian de 17 ani, în nordul Cisiordaniei, în cursul unei operaţiuni a armatei israeliene, în aceeaşi zi”, a explicat Ministerul chilian de Externe.

Ministerul a precizat că guvernul chilian a reprogramat prezentarea scrisorilor de acreditare ale ambasadorului desemnat al Israelului, Gil Artzyeli, pentru 30 septembrie.

Guvernul chilian a precizat că amânarea ceremoniei a avut un caracter excepţional şi a ţinut să-şi exprime voinţa permanentă de a menţine o relaţie fraternă şi constructivă cu statul Israel şi poporul său, bazată pe respect, dialog şi cooperare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3847 secunde