Consiliul municipal a aprobat o taxă de intrare pentru turiști

208
Consiliul municipal a aprobat o taxă de intrare pentru turiști - ven940x679-1551257238.jpg

Articole recomandate

Consiliul municipal din Veneția a aprobat marți o taxă de intrare pentru turiștii care vizitează faimosul oraș din Laguna Veneta, informează dpa.Momentul în care această taxă va intra în vigoare rămâne însă în prezent neclar. Planurile inițiale vizau taxarea turiștilor cu 3 euro (2,65 dolari) pentru o vizită de o zi începând din luna mai.

În anul următor, taxa ar crește la 6 euro și ar putea ajunge chiar la 10 euro în zilele cu un număr mare de turiști.

Turismul de masă este de mult timp o problemă pentru Veneția, chiar dacă este principala sursă de venit a orașului. Ca urmare a acestui fenomen, orașul se confruntă cu supraaglomerarea, creșterea prețurilor la locuințe și diminuarea populației locale.

În 2016, grupul pentru conservarea patrimoniului Italia Nostra a estimat că un număr de 30 de milioane de persoane vizitează orașul în fiecare an, cu un aflux zilnic mediu de peste 82.000 de persoane.

Sub auspiciile acestei scheme de taxare a intrării, vizitatorii cazați în pensiuni vor fi scutiți de plata taxei. Oaspeții hotelurilor plătesc deja o taxă locală pentru sejur.

"Nu suntem interesați să facem bani", a declarat primarul Luigi Brugnaro în această lună. "Scopul este de a contribui la plata întreținerii și curățeniei acestui oraș istoric", a spus el.

"Trebuie să spunem întregii lumi cât de greu este să administrăm un astfel de loc special", a adăugat primarul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Februarie 2010
Stire din Monden : A început Carnavalul de la Veneția
Pagina a fost generata in 0.3973 secunde