Cutremur în justiție, în Republica Moldova: 12 magistrați și 3 executori judecătorești, arestați

243
Cutremur în justiție, în Republica Moldova: 12 magistrați și 3 executori judecătorești, arestați - cutremurjustitie-1474636199.jpg

Articole recomandate

Un număr de 12 magistrați și trei executori judecătorești au fost arestați pentru 30 de zile, în urma perchezițiilor de amploare efectuate de procurorii anticorupție, urmând ca judecătoria Buiucani să se exprime asupra măsurii de arest pentru încă trei magistrați, când expiră termenul de 72 de ore pentru cât au fost reținuți.


O parte din cele 15 persoane care au ajuns, ieri, în fața judecătorilor nu au dorit să se prezinte în instanță, iar ședințele de judecată au avut loc în absența aces-tora, informează Deschide.md.


Tot vineri, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat pentru Deschide.MD că au fost înaintate demersurile procurorilor pentru aplicarea măsurii de arest preventiv pe numele celor 15 ju-decători și 3 executori judecătorești reținuți. Iar pe numele celoralte două per-soane, se perfectează procedura de dare în căutare.


Cei 15 judecători și trei executori judecătorești au fost reținuți în urma unor percheziții de amploare efectuate de pro-curorii anticorupție și ofițerii CNA. Descinderile au avut loc în dosare ce vizează fapte de corupție în legătură cu spălarea celor peste 20 de miliarde de dolari SUA din Federația Rusă.


Anterior, pe dosare legate de aceeași fraudă, au ajuns în arest un fost vicegu-vernator al BNM (Ema Tăbârță), și doi șefi de direcții din cadrul Băncii Naționale. De asemenea, au fost plasați în arest un vicepreședinte al "Moldindcom-bank", contabilul-șef și contabilul-șef adjunct, dar și un șef de filială a băncii.


Acuzatorii de stat au declarat, într-o conferință de presă, că aceste dosare au fost pornite abia acum, pentru că anume în această perioadă alte per-soane, reținute în dosare legate de spălarea celor 20 de miliarde de dolari SUA, au început să vorbească, iar "puzzle-ul" infracțiunii a căpătat mai multă claritate.


De precizat este și faptul că, ieri, șeful Procuraturii Anticorupție, a trimis tuturor președinților instanțelor judecătorești o solicitare prin care cere verificarea exis-tenței încă a unei ordonanțe judecătorești în baza cărora au fost încasați peste un milion de dolari SUA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.57 secunde