S-a confirmat: Statul Islamic a folosit RACHETE CHIMICE în atacul asupra militarilor din Irak

130
S-a confirmat: Statul Islamic a folosit RACHETE CHIMICE în atacul asupra militarilor din Irak - statislamicarmechimice-1474636261.jpg

Articole recomandate

O rachetă lansată de militanți ai grupării jihadiste Stat Islamic asupra trupelor americane din Irak s-a dovedit că a fost o rachetă chimică care conținea gaz muștar, au confirmat surse militare americane citate de bbc.com.


În atacul jihadist de la baza aeriană Qayyarah aflată în apropiere de fieful islamiștilor din Mosul niciun militar american nu a fost rănit. O înaltă oficialitate militară americană, Generalul de Marină Joseph Dunford, a declarat că posibilitățile islamiștilor de a confecționa arme chimice sunt încă rudimentare, dar poate reprezenta un pericol, putându-se dezvolta cu timpul.


Statul Islamic a fost bănuit încă de la începutul conflictelor armate că fabrică și folosește arme chimice în Irak și Siria, în teritoriile controlate de SI. Generalul Dunford a declarat în Senatul american, joi, că racheta lansată de jihadiști "conținea un agent cu sulf și gaz muștar". În cantități mari, armele cu agent muștar pot răni grav și chiar ucide, afectând pielea, ochii și căile respiratorii. 


Mosulul, care este cel de-al doilea mare oraș s-a aflat sub controlul Statului Islamic în ultimii doi ani. Se așteaptă ca ofensiva pentru recuperarea orașului de la jihadiști să înceapă curând, chiar în săptămânile următoare. Trupele americane oferă asistență forțelor locale pe care le pregătește pentru ofensivă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4761 secunde