Decizia "definitivă și irevocabilă":

Concurs Dănuț Culețu rămâne prefectul județului Constanța

769

Articole de la același autor

După ce liberalii și-au exprimat, în ultima lună, încântarea vizavi de candidatura prefectului Dănuț Culețu la alegerile generale din această toamnă, iată că reprezentantul guvernului în teritoriu s-a răzgândit. Anunțul a fost făcut ieri chiar de prefect, iar decizia vine, potrivit afirmațiilor sale, "în urma multor analize, consultări și evaluări".

El a atras atenția că își dorește ca, prin anunțul său, să pună capăt "speculațiilor legate de o eventuală candidatură și de eventuala demisie din funcția de prefect" apărute în presă. Reamintim că informațiile apărute până de curând referitoare la intenția sa de a candida pentru un fotoliu de deputat din partea liberalilor au fost confirmate atât de prefectul însuși, cât și de președintele Organizației Județene a PNL Constanța, George Dragomir.
Cu toate acestea, Dănuț Culețu a ținut să menționeze ieri că a avut "foarte multe consultări, în primul rând cu familia, cu prietenii, apoi cu directorii serviciilor deconcentrate, primarii, cu miniștri și chiar cu primul ministru" în ceea ce privește decizia de rămâne la șefia Prefecturii Constanța. "Ultimele săptămâni au fost, într-adevăr, încărcate pentru mine de întrebări și de ideea de a lua o decizie. Sigur că nu este ușor să schimbi cursul vieții într-un mod destul de important", a mai afirmat Culețu.
Totodată, de menționat este că prefectul a insistat asupra faptului că decizia sa nu este una "luată sub imperiul unei supărări, al unei dorințe de a atrage atenția cuiva sau de a sancționa pe cineva". "Departe de mine acest gând!", a punctat el. De asemenea, Culețu a precizat și că hotărârea lui este "finală și nu va suporta niciun fel de modificare".
În replică, liderul liberalilor constănțeni, deputatul George Dragomir, a declarat că regretă decizia lui Culețu, "pentru că el era un candidat bun pentru colegiul 9 la deputați", dar că hotărârea "este personală și îi aparține în întregime (n.r. – lui Dănuț Culețu)".
Cât privește persoana a cărei candidatură o va înlocui pe cea a lui Culețu, Dragomir a afirmat: "Până sâmbătă se vor face autopropuneri, urmând ca, în urma unui Birou Politic Județean să se decidă, prin vot secret, cine anume va candida în locul prefectului".
Nu în ultimul rând, dintre modificările suferite de lista PNL de candidați la parlamentare, Dragomir a precizat că, în locul lui Max Bădin, care își anunțase candidatura pentru colegiul cu numărul trei la Senat va candida Doina Eufrosina Carp, consilier județean, în timp ce, ulterior retragerii lui Gheorghe Hânsă de la colegiul trei pentru deputați, Gheorghe Iorov și-a anunțat intenția de a candida pe acest colegiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7094 secunde