Popescu și-a dat demisia și din Consiliul Local Constanța

973

Articole de la același autor

Pe convocatorul ședinței de Consiliu Local care va avea loc la începutul săptămânii viitoare, printre proiectele de hotărâre figurează și cel prin care un loc de consilier municipal va fi declarat vacant. Este vorba de mandatul de ales local al lui Ion Popescu, fostul președinte interimar al PD-L Constanța dându-și demisia din această funcție.

Informația a fost confirmată atât de secretara CL, Marcela Enache, cât și de președintele democrat-liberalilor tomitani, Mircea Banias. Banias a preferat să nu comenteze decizia lui Popescu, susținând că "este o hotărâre personală (n.r. – a lui Ion Popescu)", dar a ținut să menționeze că, în cursul zilei de azi, "PD-L va înainta Consiliului Local o cerere prin care solicită validarea pentru funcția de consilier local a primului pedelist care figurează pe lista de supleanți". Conform propriilor declarații, primul nume de pe listă este chiar cel al lui Mircea Banias, care a recunoscut însă că nu este "prea entuziasmat" de preluarea mandatului de consilier. "Chiar sunt curios dacă mă vor valida sau nu", a mai declarat el. În același timp, Banias a subliniat însă că, cel puțin teoretic, în demersul de validare a sa în funcție nu există nici un impediment.
El a făcut câteva precizări și în ceea ce privește statutul consilierilor PD-L în cadrul CL. "Singura voce care s-a făcut, până acum, auzită în CL, este cea a lui Cătălin Filișan. El are însă nevoie de susținere, cu toate că, e drept, vocea mea și a lui, asta în cazul în care voi fi validat, nu înseamnă mare lucru în marea de consilieri PSD. Dar, chiar și așa, esențial e că avem posibilitatea legală de a ne exprima vizavi de eventualele abuzuri ale CL", a susținut el. Banias a recunoscut și că, "cel puțin până la alegerile parlamentare", în cazul în care va fi validat, se va dedica mandatului de ales local.

"Procesul intentat de Moisoiu?! … O tâmpenie"
Cât privește procesul intentat PD-L- ului de către Dănuț Moisoiu, exclus din Partidul Democrat - Liberal pe data de 5 iunie, Mircea Banias a catalogat demersul acestuia drept "o tâmpenie". "Din câte știu, este un caz singular în România. Nu am auzit pe nimeni să dea în judecată un partid pentru că a fost exclus. Ceea ce cred că invocă domnul Moisoiu este un aspect de procedură, respectiv așa zisa nerespectare a statutului. Dar chiar și așa, pe lângă faptul că tot ce a întreprins PD-L este statutar, acțiunile lui și ale Mădălinei Popa față de partid nu pot fi schimbate", a atras atenția liderul PD-L Constanța. Mai mult decât atât, el a subliniat că partidul rămâne ferm în decizia sa și, "chiar dacă s-ar pune problema reprimirii lor în partid, în urma deciziei instanței, PD-L ar decide din nou în cadrul unei noi ședințe, excluderea lor din partid". Cele două părți ale conflictului au termen în proces pe data de 12 septembrie.
Nu în ultimul rând, Banias a declarat și că "Organizația Județeană a PD-L a cerut încă o dată retragerea mandatului de consilier al lui Florin Gheorghe, dat fiind faptul că acesta și-a pierdut calitatea de membru al PD-L". Reamintim că Florin Gheorghe este cel care a depus jurământul de ales local în pantaloni scurți și șlapi pe motiv că, așa cum chiar el a declarat, atunci l-a "chemat nea Moisoiu la ședință".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2826 secunde