Decizie-șoc! Cea mai valoroasă bancnotă, scoasă din circulație, în Venezuela

278
Decizie-șoc! Cea mai valoroasă bancnotă, scoasă din circulație,  în Venezuela - deciziebombamoneda-1481550242.jpg

Articole recomandate

Președintele statului Venezuela, Nicolas Maduro, a semnat, duminică, un decret prin care ordonă retragerea din circulație a celei mai valoroase bancnote, cea de 100 de bolivari, pe fondul crizei economice și al inflației din țară, transmite AFP.

Bancnota de 100 de bolivari reprezintă, în condițiile crizei actuale, mai puțin de trei cenți, indică sursa citată, precizând că suma abia acoperă prețul unei bomboane, în vreme ce pentru un hamburger e nevoie de 50 de astfel de bancnote.

"În conformitate cu puterile cu care sunt învestit prin Constituție, am decis, prin acest decret, să scot din circulație bancnota de 100 de bolivari în următoarele 72 de ore", a spus Nicolas Maduro, în cadrul emisiunii sale televizate "Luați legătura cu Maduro".

Liderul de la Caracas a spus că decizia e necesară după ce o anchetă a scos la iveală că miliarde de bolivari în bancnote de 100 au fost confiscate de organizații mafiote și ascunse în orașe din Columbia sau Brazilia. Maduro a acuzat băncile de implicare în acest complot care ar destabiliza economia și a spus, fără a detalia însă, că în spatele planului este un ONG contractat de departamentul american al Trezoreriei.

Potrivit estimărilor Fondului Monetar Internațional, rata inflației din Venezuela va ajunge la 475% până la sfârșitul acestui an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 07 Decembrie 2015
Stire din Actual : Alegeri istorice în Venezuela
Vineri, 23 Octombrie 2015
Stire din Economie : Cum va arăta bugetul de stat pe 2016
Pagina a fost generata in 0.3504 secunde