Dirijorul-șef al Teatrului Muzical-Dramatic din Herson, împușcat de soldații lui Putin: Motivul este incredibil

193
Dirijorul-șef al Teatrului Muzical-Dramatic din Herson, împușcat de soldații lui Putin: Motivul este incredibil - image750x63498bf8b66f6-1665841022.jpg
Ministerul Culturii și Politicii Informaționale de la Kiev informează, sâmbătă, că ocupanții ruşi l-au împușcat pe Iuri Kerpatenko, dirijorul-șef al Teatrului Muzical-Dramatic "Mikola Kuliş" din Herson, după ce a refuzat să coopereze cu invadatorii, scrie stiripesurse.ro 


Potrivit presei locale, citată de Rador, înainte de Ziua Internațională a Muzicii, marcată pe 1 octombrie, ocupanții şi colaboraţioniştii din cadrul filarmonicii planificaseră un concert la Herson cu participarea Orchestrei de Cameră "Ghilea".


Prin acest concert, ocupanții voiau să demonstreze "restabilirea vieții pașnice" în Herson. Cu toate acestea, dirijorul orchestrei, Iuri Kerpatenko, a refuzat în mod categoric să coopereze cu ocupanţii. Ulterior, dirijorul a fost ucis de militari ruşi în propria locuinţă.


Iuri Kerpatenko lucra la Filarmonica Regională din Herson din 2000. În 2004, a devenit dirijor-șef al Teatrului Muzical-Dramatic "Mikola Kuliş" şi, de atunci, a condus Orchestra de Cameră "Ghilea". După invadarea Ucrainei de către Rusia, dirijorul şi-a demonstrat în mod public poziția civică și a refuzat să părăsească Hersonul ocupat de ruşi.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5146 secunde