Două substanțe interzise în fabricarea siropurilor de tuse și gripă, după ce 70 de copii au murit!

208
Două substanțe interzise în fabricarea siropurilor de tuse și gripă, după ce 70 de copii au murit! - nta0nteyzji4njgzztzjy2q1mze5ntux-1665833916.jpg
Indonezia a anunţat sâmbătă interzicerea ingredientelor folosite în fabricarea medicamentelor care au dus la moartea a 70 de copii din Gambia, care au primit siropuri pentru tuse şi gripă produse în India, în condiţiile în care, la rândul lor, autorităţile indoneziene investighează moartea a peste 20 de copii la Jakarta, în cursul acestui an, din cauze similare celor decedaţi în Gambia - insuficienţă renală acută, transmite Reuters.


Autoritatea pentru reglementarea alimentelor şi medicamentelor din Indonezia, BPOM, a anunţat că investighează şi posibilitatea ca ingredientele toxice, dietilen glicol şi etilen glicol să fi contaminat şi alte materiale folosite pe post de solvenţi.


Gambia şi India investighează zecile de cazuri de decese la copii din cauza insuficienţei renale acute, produse după administrarea de siropuri pentru gripă şi tuse fabricate de compania Maiden Pharmaceuticals Ltd. din New Delhi.


În urmă cu o săptămână Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o alertă şi a recomandat retragerea de pe piaţă a patru medicamente produse de Maiden Pharmaceuticals Ltd: Promethazine Soluţie Orală, siropurile de tuse pentru copii Kofexmalin şi Makoff, şi siropul pentru răceală şi gripă Magrip N Cold. Conform OMS, acestea conţineau niveluri "inacceptabile" de dietilen glicol şi etilen glicol, substanţe toxice care pot conduce la insuficienţă renală acută.


Pentru a proteja publicul, BPOM a interzis folosirea substanţelor dietilen glicol şi etilen glicol în toate siropurile medicinale pentru copii şi adulţi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5925 secunde